Kom ook naar de Jobday van de Federale Politie!

Nu zaterdag 25 mei vindt de Jobday van de Federale Politie plaats van 9 tot 16 uur in het complex Géruzet in Brussel. Meer dan 1500 nieuwsgierigen schreven zich al in. Ook jij kan er nog bij zijn!

Jobday

De Federale Politie telt tientallen verschillende jobs: van hondengeleider tot open source intelligence specialist, van expert bij de Scheepvaartpolitie tot jurist of nog van motard bij de Wegpolitie tot aankoper/specialist openbare markten.
 

Op 25 mei ligt de nadruk specifiek op deze jobs die je enkel bij de Federale Politie vindt. Het doel is om nieuwe gemotiveerde en getalenteerde collega’s aan te trekken om onze gelederen te versterken en de nieuwe veiligheids- en maatschappelijke uitdagingen aan te gaan waarmee we geconfronteerd worden. Onze organisatie speelt een essentiële rol in de veiligheidsketen en daarvoor hebben we nood aan een sterke en gespecialiseerde Federale Politie.
 

Iedereen is welkom op deze Jobday. Collega’s van de Federale Politie leggen je met plezier uit wat hun job precies inhoudt en staan klaar om op al je vragen te antwoorden. Je ontdekt dat je je hele loopbaan lang bij de Federale Politie kan doorbrengen maar toch twee, drie, vier totaal verschillende jobs kan uitoefenen.
 

En natuurlijk zijn onze rekruteringscoördinatoren en contactpunten aanwezig om kandidaten van a tot z uit te leggen hoe ze zich best voorbereiden op de algemene selectieproeven. Bijvoorbeeld: deelnemen aan een simulatie van de sportproef en aan een infosessie over de persoonlijkheidsproef.
 

Ter info: wie wil deelnemen aan de simulatie van de sportproef, komt best in sportkledij. Hou er rekening mee dat je geen kleedruimtes of douches ter beschikking hebt.
 

Collega’s van de provinciale politiescholen van Namen en PIVO  geven extra uitleg bij de volgende etappe: de opleiding.

Op het programma staan ook demonstraties:

  • Van 10 tot 10.45 uur en van 13 tot 13.45 uur: misdaadscène door het laboratorium van de Federale Gerechtelijke Politie van Brussel in het auditorium.
  • Van 11.15 uur tot 12.15 uur en van 14.15 uur tot 15.15 uur: demonstraties beheer van de openbare ruimte door de politie te paard en de sproeiwagen, hondensteun, beveiliging personen en gebouwen.
  • De hele dag door: demonstraties met drones. En het publiek kan enkele speciaal uitgeruste voertuigen en één van onze boten van dichtbij zien.