Legioen van Eer voor Catherine De Bolle en Claude Fontaine

Op dinsdag 17 oktober 2017 reikte Claude-France Arnould, de Franse ambassadeur in België, het ereteken van Officier in de Nationale Orde van het Legioen van Eer uit aan commissaris-generaal Catherine De Bolle en directeur-generaal van de gerechtelijke politie Claude Fontaine.

Légion d’Honneur pour Catherine De Bolle et Claude Fontaine

"Met deze onderscheiding wil Frankrijk eer bewijzen aan twee hoofdrolspelers in de Frans-Belgische samenwerking op het gebied van veiligheid en politie. We zijn hen terecht erkentelijk en dankbaar", zo klinkt het bij de Franse ambassade in België.

In haar eerbetoon beklemtoonde de Franse ambassadeur de open geest, samenwerkingsbereidheid en collegialiteit van Catherine De Bolle en Claude Fontaine in hun betrekkingen met de Franse instellingen. Ze leveren zo het bewijs dat de Federale Politie een sterke partner is van de Franse politiediensten in de strijd tegen de terreurdreiging en de ernstige en georganiseerde criminaliteit.

Catherine De Bolle: "Dit Legioen van Eer is niet alleen een onderscheiding voor mezelf als commissaris-generaal, maar voor alle medewerkers van de Belgische politiediensten. Daarom wil ik deze onderscheiding delen met mijn directiecomité, mijn adviseurs en mijn directeurs, maar ook met al mijn medewerkers en medewerksters. Dag na dag doen zij hun best om tussen onze twee landen een internationale politiesamenwerking te organiseren die sommigen als uitzonderlijk beschouwen."

Claude Fontaine: "Als hoofdrolspeler in de Frans-Belgische samenwerking op het gebied van veiligheid en politie moet ik kunnen rekenen op de hulp van mijn collega's. Daadkrachtig delen zij relevante informatie, voeren ze gemeenschappelijke gerechtelijke onderzoeken en gecoördineerde acties binnen een veiligheidsmechanisme in overleg met onze Franse collega's en vrienden. Ik stel dit dagelijks vast en daarom wil ik dit prestigieuze ereteken delen met alle personeelsleden. Dag na dag garanderen zij samen met de overheden en diensten van onze twee landen op doeltreffende en duurzame wijze de veiligheid van onze medeburgers."