‘Most Wanted’ voortvluchtige gearresteerd door Marokkaanse autoriteiten

Op 27 januari 2024 heeft de Marokkaanse politie Mohamed Aissa gearresteerd op verdenking van diefstal. De man werd ook door België gezocht voor een levenslange gevangenisstraf en stond op de Most Wanted-lijst van de Federale Politie.

‘Most Wanted’ voortvluchtige gearresteerd door Marokkaanse autoriteiten

Op 20 mei 2011 pleegden 2 mannen een diefstal met geweld in een appartement aan de Bergstraat in Brussel. Het slachtoffer overleed aan haar verwondingen. Eén van de daders kon worden gevat. De tweede dader, Mohamed Aissa, kon de vlucht nemen. Hij werd voor deze feiten op 16 september 2014 door het hof van assisen van Brussel veroordeeld tot levenslange opsluiting. Sindsdien werd hij door België opgespoord. Hij stond ook op de Most Wanted-lijst van de Federale Politie sinds de lancering van die lijst in 2016.

Op 27 januari 2024 werd de man gearresteerd door de Marokkaanse autoriteiten als verdachte van feiten van diefstal in Marokko. Sindsdien zit hij in de gevangenis in Tanger. Op 1 maart moet hij in Tanger voor een rechter verschijnen die zal beslissen over de verdere stappen, rekening houdende met de veroordeling tot levenslange opsluiting die de man in België kreeg.