Nieuwe televisiereeks: De Luchtpolitie

Niets ontsnapt aan de politie-ogen in de lucht. In de vijfdelige reeks De Luchtpolitie volgt een reportageteam de Luchtsteun van de Federale Politie (DAFA). De kijkers zien alles door de ogen van het team zelf. De camera’s zitten op de eerste rij in de politiehelikopters en volgen de spannendste interventies vanop 300m hoogte.

Vanavond start een nieuwe reeks met de Luchtsteun van de Federale Politie in de hoofdrol.

Sarah Frederickx, woordvoerster van de Federale Politie: “We krijgen vaak vragen om een serie te maken over een van onze teams binnen de Federale Politie. Dat is boeiende televisie voor buitenstaanders. De vraag die we ons dan telkens stellen is welke meerwaarde er voor ons kan inzitten. Onze politiemensen zijn geen acteurs en zo een reeks draaien belast het team best wel. Er mag ook geen impact zijn op het dagelijkse werk. Is het sop de kolen dan waard? In dit geval wel.”

Hoofdcommissaris Tom Smets, directeur van de Luchtsteun (DAFA) verleende graag zijn medewerking: “Deze reportagereeks is een opportuniteit om een gespecialiseerde dienst als DAFA op een transparante manier aan het grote publiek voor te stellen. We tonen de diversiteit aan politieberoepen die mogelijk zijn binnen de Federale Politie en DAFA in het bijzonder: piloot, mecanicien, luchtwaarnemer enz. Dit is uniek. Voorafgaandelijk zijn heel duidelijke afspraken met het productiehuis gemaakt. Wie niet in beeld wil komen, komt niet in beeld. We konden ook alles op voorhand bekijken."

Actie en teamspirit

Sarah Frederickx benadrukt ook de impact van zo’n reeks op de aantrekkelijkheid van het politieberoep en de rekrutering: “Een reeķs als deze geeft niet enkel een inkijk in één van onze gespecialiseerde federale entiteiten, maar het overziet ook letterlijk en figuurlijk het hele politielandschap: van bestuurlijk tot gerechtelijk, van lokaal tot federaal en van noord tot zuid. Voeg daar nog de aanwezige collegialiteit en teamspirit aan toe en je weet waarom dit de moeite is om in te investeren. Wie kan nog neen zeggen tegen een job bij de politie na het zien van deze afleveringen?”

De Luchtpolitie - Maandag 23 september 2019, om 21:55 op VTM