Opgelet voor de snelheidsverlagingen aan de Oosterweelwerken: er worden meer dan 800 overtredingen per dag geregistreerd!

Omwille van de Oosterweelwerken in Antwerpen zijn op verschillende autosnelwegen in de omgeving snelheidsverlagingen doorgevoerd. Een werfzone is altijd een gevarenzone, niet alleen omdat er arbeiders aanwezig kunnen zijn, maar ook omdat de normale wegconfiguratie is aangepast (smallere rijstroken, omleidingen, werfmateriaal, ...). Een aangepaste snelheid is dus belangrijk.  

 

We merken echter dat veel bestuurders zich niet aan de maximaal toegelaten snelheden houden. Zo stellen we een grote toename vast van het aantal snelheidsovertredingen op de E19 ter hoogte van de flitspaal aan Kleine Bareel: daar worden momenteel meer dan 800 overtredingen per dag geregistreerd, dat is een vertienvoudiging van het normale gemiddelde!  

De Federale Politie roept bestuurders op om de toegelaten maximumsnelheid altijd te respecteren en extra voorzichtig te zijn bij het naderen van een werfzone.  

Labels