Pas afgestudeerd!

Hier zijn ze dan, drie zopas afgestudeerde beveiligingsagenten van de gloednieuwe Directie beveiliging (DAB) van de Federale Politie. Dylan Van De Velde (21), Esbjörn Munters (20) en Mike Van Suetendael (28) verruilden begin september de campussen Wilrijk en Gent voor actie op het terrein. In afwachting van hun inzet in Doel voor de bewaking van de nucleaire site, krijgen ze andere opdrachten in en rond de kazerne van Wilrijk, zoals het overbrengen en voorleiden van gedetineerden. 

Pas afgestudeerd!

Waarom wilden jullie beveiligingsagent worden?

Alledrie zochten ze een uitdagende job met toekomstperspectieven. Dylan: “Ik was op zoek naar een job met verantwoordelijkheid, die mij het gevoel geeft dat ik het verschil kan maken.” Esbjörn: “Ik wilde een job met veel afwisseling.” Mike: “Na bijna 7 jaar bij Justitie was het tijd voor een carrièreswitch naar een job waarin ik kan groeien.” Het drietal is eensgezind: na enkele jaren ervaring opdoen, willen ze absoluut hogerop raken.Hoe hebben jullie de selectieprocedure ervaren?

“Het is zeer snel gegaan: in twee à drie maand tijd was de procedure afgerond en zijn we met de opleiding kunnen starten”, volgens de drie collega’s.

En de opleiding?

“Die was heel interessant en professioneel en biedt een goeie basis om verder te gaan. Dankzij de begeleiders is het zeer goed verlopen. We kregen veel verantwoordelijkheden en het werken in team ging prima”, zeggen Mike en Esbjörn. Ook Dylan blikt tevreden terug: “Ook in Gent zijn de lesgevers zeer professioneel; ze weten waarover ze spreken.”

Welke bevoegdheden hebben jullie?

“Als beveiligingsagent hebben wij de bevoegdheid van agent van bestuurlijke politie. We mogen bijvoorbeeld het verkeer regelen, ANG-controles uitvoeren en fouilleren. Maar als we een wapen aantreffen, moeten we eerst contact opnemen met een overste vooraleer verdere actie te ondernemen …”

Een boodschap voor toekomstige collega’s? “Niet twijfelen, er gewoon voor gaan!” “Ideaal als je een mooie carrière wilt uitbouwen!” “De politie biedt immens veel mogelijkheden!” Interesse in deze job? www.ikbeveilig.be 

Labels