Snelheidscontroles aan de werken op de E313

De Federale Wegpolitie voerde aan de wegenwerken op de E313 tussen Lummen Industrie en Hasselt West snelheidscontroles uit met een radar: in totaal werden er sinds de start van de werken 86.755 bestuurders gecontroleerd. De grote meerderheid hield zich gelukkig aan de toegelaten maximumsnelheid van 70 km/uur, maar 3.736 bestuurders (4,3%) mogen zich aan een proces-verbaal verwachten.

Actua

Half juni zijn de werken aan de spitsstrook op de E313 tussen Lummen Industrie en Hasselt West gestart. De snelheid is er beperkt tot 70 km/uur, maar bij snelheidscontroles bleek 4,3% van de gecontroleerde bestuurders toch te snel te rijden.

Door de werken aan de spitsstrook op de E313 tussen Lummen Industrie en Hasselt West zijn er in beide richtingen versmalde rijstroken, wat hinder veroorzaakt voor het verkeer. Veiligheid bij wegenwerken, zowel voor de weggebruikers als voor de mensen die er werken, is een prioriteit. De werken op de E313 worden ruim op voorhand gesignaleerd en de snelheid is er beperkt tot 70 km/uur.

De Federale Wegpolitie voerde aan de wegenwerken snelheidscontroles uit met een radar: in totaal werden er sinds de start van de werken 86.755 bestuurders gecontroleerd. De grote meerderheid hield zich gelukkig aan de toegelaten maximumsnelheid van 70 km/uur, maar 3.736 bestuurders (4,3%) mogen zich aan een proces-verbaal verwachten. Bij die 3.736 bestuurders zijn er enkele uitschieters: bestuurders die 133, 140 of 154 km/uur reden aan de wegenwerken. Het is niet te vatten dat dergelijke bestuurders zelf niet begrijpen welk gevaar ze veroorzaken.

Te snel rijden is één van de belangrijkste oorzaken van dodelijke ongevallen. Samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ijvert de Federale Wegpolitie voor een optimale verkeersveiligheid. Een mobiele trajectcontrole wordt momenteel door de wegbeheerder geïnstalleerd aan de werken op de E313. De Wegpolitie blijft toezicht houden in de omgeving van de werken.