Veilig Surfen: Mozilla stelt aanpassingen voor om uw gegevens te beschermen

Commissaris Olivier Bogaert heeft het opnieuw over de bescherming van uw gegevens. Mozilla Firefox zal binnenkort twee nieuwe tools aanbieden. Een beetje uitleg.

Enkele maanden geleden besprak Olivier Bogaert het risico dat uw computer gebruikt zou worden om virtueel geld te maken. De Mozilla-gemeenschap strijdt tegen dit fenomeen, dat 'cryptojacking' wordt genoemd. Deze gemeenschap beheert de browser Firefox en wil een strategie blijven ontwikkelen om onze veiligheid te verbeteren en onze persoonlijke gegevens te beschermen. "Ze zal dus binnenkort een update van Firefox aanbieden om twee nieuwe tools te integreren. De eerste tool zal het mogelijk maken om miners van cryptogeld te blokkeren ( mining bestaat uit het valideren van een transactie die bijvoorbeeld in bitcoins wordt verricht door de gegevens ervan te versleutelen, nvdr). De functie is gebaseerd op de zwarte lijsten van de extensie Disconnect, die de trackers van de webpagina's die u bezoekt blokkeert. " Die trackers maken het mogelijk om het bereik van een publicatie te meten.

Een tweede tool om u te helpen

Een tweede tool die Mozilla aanbiedt, wil ons behoeden voor 'tracking', of meer bepaald 'fingerprinting'. Deze 'digitale vingerafdruk' wordt gevormd aan de hand van een algoritme. "Dit algoritme is discreet aanwezig op de websites die we bezoeken en zal de informatie verzamelen van onze browser en het toestel waarop het geïnstalleerd is", aldus de commissaris van de Federal Computer Crime Unit. Dankzij deze tool van Firefox kunt u zich echter hiertegen beschermen. "Om de twee functies te activeren, moet u de overeenkomstige vakjes in het gedeelte 'Privéleven en veiligheid' aanvinken in de instellingen van de browser Firefox na deze toekomstige update", besluit commissaris Bogaert.