XR-Lab, een van de vijf finalisten van de Federale Innovatie Award

Het project XR-Lab, een gezamenlijke ontwikkeling van de Federale Politie en Defensie, is door de jury geselecteerd voor de finale van de Federale Innovatie Award die op 25 mei 2023 zal worden uitgereikt. De gelegenheid om onze innovatieve inspanningen zichtbaarheid te geven.

Als u een federale ambtenaar bent, met uitzondering van de politie en defensie, aarzel dan niet om voor ons project te stemmen!

XR-Lab, een van de vijf finalisten van de Federale Innovatie Award

Op 25 mei 2023 organiseren de FOD BOSA en zijn innovatielab Nido de uitreiking van de allereerste Federale Innovatie Award. Deze eerste editie is al een succes op zich. De organisatoren ontvingen immers niet minder dan 48 inschrijvingen van 23 verschillende organisaties. Innovatie is een heus thema in de federale overheidsinstellingen en dat is de moeite van het vermelden waard! Uit deze 48 initiatieven selecteerde de jury er 12 en uiteindelijk 5 die in de finale zullen strijden, waaronder het XR-Lab. 

XR-Lab 

Het eXtended Reality Lab dat in september 2022 in Peutie werd ingehuldigd, is een soort experimenteel laboratorium waar de Federale Politie en Defensie hand in hand werken aan verschillende virtuele toepassingen. Verenigd in een 'Innovation Syndicate' kunnen de Special Forces van Defensie en de speciale eenheden van de Federale Politie zich in een virtuele maar realiteitsgetrouwe omgeving voorbereiden op specifieke missies. Verschillende cases werden er al ontwikkeld: de Shooting House voor de Special Forces is de eerste. 

In het vooruitzicht: een inspirerende reis en leuke publiciteit 

Om de finalisten te selecteren, baseerde de jury zich op volgende criteria: de mate van innovatie, het waargenomen effect en de bereikte resultaten, de betrokkenheid van de belanghebbenden, de relevantie, de levensduur en de overdraagbaarheid van het initiatief. Het is nu aan de federale organisaties om via de website van de Innovatie Award te stemmen voor het project dat hen het meeste aanspreekt. Er worden drie prijzen uitgereikt aan de drie beste initiatieven. De drie federale teams die hen vertegenwoordigen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een buitenlandse driedaagse inspiratiereis georganiseerd door Nido. Alle genomineerde innovatie-initiatieven ontvangen bovendien een Innovatielabel. Dit label zal zorgen voor een zekere publiciteit. Einde van de spanning op 25 mei. 

 

Bent u federaal ambtenaar, maar werkt u niet bij politie of defensie? Vindt u het project XR-Lab bijzonder innoverend?

Breng dan voor 17 mei je stem uit voor ons! Je kan er bovendien een mooie prijs mee winnen!

Labels