Dag van de Geïntegreerde Politie

Op 7 december 1998 werd de Geïntegreerde Politie (GPI) officieel opgericht

Verwijzend naar de datum waarop de wet tot oprichting van de Geïntegreerde Politie gestructureerd op twee niveaus werd afgekondigd, heeft het coördinatiecomité van de Geïntegreerde Politie beslist om 7 december uit te roepen tot 'Dag van de Geïntegreerde Politie' (GPI) en bij deze gelegenheid alle personeelsleden die tijdens en door de dienst overleden zijn te herdenken.

Sinds 2018 herdenkt de Geïntegreerde Politie op 7 december de leden van de federale en lokale politie die in de uitoefening van hun functie zijn overleden. In 2018 werd een gedenkplaat en in 2019 een Wall of Memory onthuld in het Poliscentrum in Brussel. De Wall of Memory toont de portretten van de mannen en vrouwen die sinds de inwerkingtreding van de politiehervorming op 1 januari 2001 bij de uitoefening van hun functie het leven hebben gelaten.

Zowel in Brussel als in de arrondissementen die getroffen zijn door het overlijden van een of meer van onze collega's, zijn eerbetoonmomenten gepland om ons verdriet en onze solidariteit te delen en om  om ons verdriet en onze solidariteit te delen en onze overtuiging te bevestigen om hun werk voort te zetten, elke dag ten dienste van de burgers en onze autoriteiten.

211207 Wall of Memory

 

Stèle_small