Telefonische oplichting openstaande factuur Interpay Collect

De Federale Politie wordt regelmatig gecontacteerd door mensen die worden opgebeld door het nummer 03 025 41 00. Aan de lijn krijgen ze een perfect Nederlands sprekend persoon met Nederlands accent die meldt dat er onmiddellijk een openstaande factuur moet worden betaald voor bijvoorbeeld reizen, poetsdiensten en wellness; er wordt ook met de deurwaarder gedreigd. Het gaat over kosten die een jaar eerder zouden zijn gemaakt. Ze zeggen ook dat ze over een opname beschikken van de gesprekken waarin jij met de aankopen hebt ingestemd. Ze zouden ook al zogezegde reminders hebben gestuurd om de claims te eisen.

Hier is natuurlijk een bende oplichters aan het werk. Wie het telefoonnummer opzoekt (dat kan via www.telefoonnummerzoeken.net/wie-heeft-mij-gebeld/030254100 in dit geval), ontdekt dat het nummer niet bestaat en dat al veel mensen zijn benaderd.

Wat doen? Betaal niet!

Achter deze telefoontjes zit het zogenaamde incassobureau Interpay Collect, dat belt in naam van Tripcenter. Krijg je een aanmaning van zogenaamde incassobureaus als Interpay Collect, ga dan zeker niet in op het verhaal en vooral: betaal niet! Doe aangifte bij www.meldpunt.belgie.be . Zo help je je onschuldige medemens die misschien van plan is te betalen.

Interpay Collect bevindt zich op de lijst met (waarschijnlijk frauduleuze) televerkopers en incassobureaus waarover de FOD Economie meldingen ontving. Je vindt de lijst op dit adres: https://economie.fgov.be/nl/themas/consumentenbescherming/consumentenbe…

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier.