Inhuldiging nieuw politiecommissariaat PZ Lubbeek

Op vrijdag 3 juni 2022 werd het nieuw politiecommissariaat van de politiezone Bierbeek/ Boutersem/ Holsbeek / Lubbeek officieel ingehuldigd door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, in aanwezigheid van provinciegouverneur Jan Spooren, de pas aangestelde procureur des Konings van Leuven Hans Van Espen en het voltallige politiecollege.

inhuldiging 1

Ook alle politieraadsleden, oud-burgemeesters en diverse partners van politie werden uitgenodigd. Samen met de personeelsleden van de zone waren er zo'n 80-tal genodigden aanwezig op het inhuldigingsmoment.

Minister Verlinden meende: "Als deze nieuwe werkplek, met oog voor een aangename en flexibele werkomgeving als een ‘great place to work’ wordt ervaren, zal daarnaast ook de motivatie van alle actieve medewerkers toenemen. En dat is uiteindelijk goed voor iedereen – zeker ook voor de inwoners van Bierbeek, Boutersem, Holsbeek en Lubbeek."

Korpschef Walter Vranckx is tevreden: "We namen het gebouw al in november 2021 in gebruik, maar een officiële inhuldiging moest wachten omwille van de Corona-maatregelen. We zijn blij dat er nu toch een plechtig moment heeft plaatsgevonden, maar vooral ook dankbaar dat onze personeelsleden eindelijk kunnen werken in een gebouw dat voldoet aan de hedendaagse standaarden en dat bovendien duurzaam is. Dit bevordert zeker de sfeer op de werkvloer en onze bevolking kan op een kwalitatievere manier worden opgevangen en voortgeholpen."