Nieuws

Een nieuw jaar brengt voor onze politiezone ook meteen een nieuw communicatiemiddel met zich mee.

Je vindt ons vanaf nu ook op de Facebook-pagina:

https://www.facebook.com/Politiezone-Bierbeek-Boutersem-Holsbeek-Lubbeek-108688841055358/

logo facebook duim

 

De laatste weken zien we een stijging van het aantal aangiftes van oplichting via Whatsapp.

De werkwijze van de oplichters is steeds dezelfde: je ontvangt een bericht van een onbekend nummer. De afzender beweert je (klein)zoon of (klein)dochter te zijn, wiens gsm in de wasmachine is gesukkeld. Er moet echter dringend een factuur betaald worden en daarom vraagt men om geld over te schrijven, het liefst zo snel mogelijk en via de bankapp.

De actuele covidpandemie blijft aan kracht winnen. Wil je weten of je moet worden getest, in isolatie moet of in quarantaine wordt geplaatst, kan onderstaand stroomdiagram enige duidelijkheid bieden.

Wil jij onze bevolking helpen informeren over een betere beveiliging van hun woning?

De politiezone Lubbeek zoekt enthousiaste vrijwilligers om de bevolking te informeren over betere beveiligingsmaatregelen voor hun woning. Als vrijwillige diefstalpreventieadviseur volg je eerst een opleiding 'adviseur inbraakpreventie' aan de provinciale politieschool (PIVO) te Asse (Relegem).

Bijna dagelijks krijgt politiezone Lubbeek aangiftes van oplichting via internet. Het nadeel is niet zelden groot en de slachtoffers blijven met een wrang gevoel achter.

Wees dus waakzaam en alert wanneer je mails ontvangt van je bankinstelling waarin gevraagd wordt op een link te klikken, of om je rekeningnummer, pincode of paswoord door te geven.

Ben je niet zeker of de mail wel degelijk van jouw bank komt, bel dan even naar je bank.

Let ook op voor frauduleuze telefoongesprekken: een bankmedewerker zal je nooit bellen en vragen om in te loggen op je computer of bank-app. Ze zullen ook nooit polsen naar jouw persoonlijke pincode of de unieke code die op je kaartlezer verschijnt.

Wanneer je twijfelt aan de goede bedoelingen van de oproeper, haak dan in.

Heb je toch -via mail of telefoon- je persoonlijke codes of andere persoonlijke informatie doorgegeven, bel dan onmiddellijk cardstop (070 344 344) en doe aangifte bij je lokale politie.​