“Is je buur nu weer aan het barbecueën?”

De zomer nodigt uit om te genieten van de tuin, het zonnetje schijnt. De kinderen spelen buiten, barbecues en grasmaaiers worden van onder het stof gehaald. Jammer genoeg ontstaan soms ergernissen tussen buren. De ergernis wordt vaak niet besproken, waardoor het conflict niet opgelost geraakt en escaleert.

Stoort het lawaai van de grasmaaier, de rook van de barbecue die bij jou overvliegt of een andere frustratie? Laat het niet escaleren en praat op tijd met je buren! Zo kunnen veel ergernissen worden opgelost.

Heb jij zelf al geprobeerd om te praten met je buur, maar lukt dit niet of durf je niet? Burenbemiddeling kan daarbij helpen. Vrijwillige burenbemiddelaars staan klaar om je te helpen een gesprek te voeren en tot goede afspraken te komen met je buur. Ze zijn neutraal en de informatie die wordt verteld, is vertrouwelijk. Burenbemiddeling is gratis en deelname is vrijwillig.

Hoe verloopt  burenbemiddeling?

STAP 1: Ga na of er in uw gemeente een dienst burenbemiddeling is of neem contact op met burenbemiddeling@vlaamsbrabant.be of tel. 016 26 78 01 tijdens de kantooruren.

STAP 2: Burenbemiddelaars komen bij jou op gesprek en gaan nadien op gesprek bij je buur.

STAP 3: Een gezamenlijk gesprek op neutraal terrein onder begeleiding van de burenbemiddelaars. Samen zoeken naar een voorstel dat voor iedereen aanvaardbaar is.

Meer informatie zie: www.vlaamsbrabant.be/burenbemiddeling