Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2020

Het jaarverslag 2020 is afgerond en omvat de resultaten die we behaalden op het vlak van onze externe en interne prioriteiten.
 

jaarverslag

Het zal u opvallen dat er een serieuze daling van het aantal inbraken (-31%) op te tekenen valt, in schril contrast met een duizelingwekkende stijging van het fenomeen cybercrime (in strikte zin zien we een stijging van 56%, in ruime zin gaan we zelfs naar een stijging van 82% tov 2019!). Het hoeft weinig betoog dat deze fluctuaties in verband staan met de covidpandemie.

Niets te maken met corona, maar toch opmerkelijk is de felle toename van het aantal snelheidscontroles. Met de aanwerving van een agent van politie, die specifiek belast is met verkeerstaken, en de aankoop van een nieuw type snelheidsmeter zijn we erin geslaagd het aantal gecontroleerde voertuigen opnieuw op het peil van 2017 te brengen. Door ruim 114 000 voertuigen te controleren willen we de boodschap geven dat té snel rijden in onze zone ten stelligste afgeraden is. Deze inspanning willen we de komende jaren trouwens blijven aanhouden.

Veel leesplezier!

Klik hier om het jaarverslag te lezen.