Laatste kans voor regularisatie van vergunningsplichtige vuurwapens en laders

De amnestieperiode voor illegale wapens loopt op 31/12/2018 teneinde. Wij vragen dan ook om niet langer te wachten om u in regel te stellen!
Sinds maart 2018 loopt er een amnestieperiode voor illegale wapens, laders en munitie.

Wie nog een vergunningsplichtig vuurwapen in huis heeft, kan dit nog tot 31.12.2018 laten registreren zonder risico op strafvervolging.
Je kunt alsnog een vergunning aanvragen, het wapen afstaan aan de politie, het verkopen, het laten neutraliseren of vernietigen.

Ook wie nog in het bezit is van een geregistreerd vuurwapen, maar zich nog niet in orde had gesteld met de nieuwe wapenwet in de periode 2006/2008, komt in aanmerking voor deze regularisatie.

De aangifte van een lader waarvoor men niet over een bezitstitel beschikt, kan eveneens vanaf 01.03.2018 tot 31.12.2018.

Inwoners van Bierbeek, Boutersem, Holsbeek en Lubbeek die nog gebruik willen maken van deze procedure, kunnen zich wenden tot de wapendienst van de politiezone LUBBEEK, gevestigd in het hoofdcommissariaat in Lubbeek, Gellenberg 18.
Let wel, dit kan enkel door vooraf telefonisch een afspraak te maken via het nummer 016/63.43.63

* waarom op afspraak? Indien je tijdens de verplaatsing naar het politiekantoor onderworpen zou worden aan een politiecontrole kan je verwijzen naar deze afspraak en kan dit geverifieerd worden.