Burgers krijgen opleiding diefstalpreventie

Op 22 augustus 2019 kregen tien mensen uit de politiezone Regio Rhode & Schelde, onder wie BIN-coördinatoren en leden van de zonale misdrijfpreventie organisatie ZMPO, een opleiding van 1 dag rond inbraakpreventie. De theorie die de cursisten op deze dag kregen, wordt in de loop van september nog aangevuld met een praktijkles.

De bedoeling hiervan is dat onze cursisten vanaf dit najaar samen met de politie op pad kunnen gaan. Hierbij zullen ze onze inwoners een bezoek te brengen om hen in eerste instantie een light beveiligingsadvies te geven. Iedereen kan zich voor dit beveiligingsadvies inschrijven, maar de buurten die het meest inbraakgevoelig zijn komen uiteraard het eerst aan bod. Inwoners die de aanwijzingen die tijdens het light-advies werden gegeven uitvoerden, kunnen nadien ook een full beveiligingsadvies aanvragen.

Het politiecollege geeft haar volle steun aan dit initiatief. Korpschef Yves Asselman verzorgt niet alleen de opleidingen, maar zal het project ook coördineren. Wij hopen om samen met de opgeleide burgers het aantal effectieve inbraken te doen dalen en het de dieven extra moeilijk te maken!

Mensen die zich willen engageren om samen onze inwoners te informeren kunnen een mailtje sturen naar PZ.RhodeSchelde.CommunicatieBeleid@police.belgium.eu. Van zodra we een 10-tal kandidaten hebben organiseren we opnieuw een opleiding.

foto: Belga