Contact

Naar aanleiding van de politiehervorming werd de wijkwerking en het onthaal binnen onze politiezone grondig gereorganiseerd. Er werd geopteerd om de vier wijkdiensten te behouden (één per gemeente). Bovendien is aan elk wijkcommissariaat een onthaalfunctie verbonden.

De wijkinspecteur is de politieambtenaar die het dichtst bij de bevolking staat; hij is de hoeksteen van een naar de gemeenschap gerichte politie. Aarzel dus niet om uw wijkinspecteur aan te spreken of om uw wijkcommissariaat binnen te stappen.

Vul hieronder jouw straat en huisnummer in en verneem bij welk wijkteam je terecht kan.

Om je zo goed mogelijk bij te staan zijn er naast het Hoofdcommissariaat in Merelbeke nog vijf lokale posten verspreid over het grondgebied van de politiezone Regio Rhode & Schelde. Voor al deze commissariaten kan je een online afspraak maken. Binnen onze rubriek VRAGEN vindt u hierover meer informatie: "Hoe maak je een afspraak? Eenvoudig, online of telefonisch"

Ten gevolge van de maatregelen inzake COVID-19 blijven onze lokale onthaalpunten in Destelbergen, Melle en Oosterzele gesloten t.e.m.19 april 2020. Voor dringende en noodzakelijke aangiften staan wij echter tot uw beschikking in het centraal onthaal te Merelbeke (Driekoningenplein 20) en dit op weekdagen van 8 tot 19u en op zaterdag van 9 tot 13u. Bent u ziek? Geen dringende aangifte? Dan vragen wij u vriendelijk om uw bezoek uit te stellen tot later. Bij twijfel, bel 09 363 71 71. We willen u ook vragen om tijdens het wachten voldoende afstand te houden om de verspreiding van het coronavirus te vermijden. Daarom zullen wij slechts 1 persoon tegelijk in de wachtzaal toelaten.

Op zoek naar

Een noodgeval? Raadpleeg het overzicht van Belgische noodnummers, hulpdiensten en andere nuttige telefoonnummers.