Contact

Naar aanleiding van de politiehervorming werd de wijkwerking en het onthaal binnen onze politiezone grondig gereorganiseerd. Er werd geopteerd om de vier wijkdiensten te behouden (één per gemeente). Bovendien is aan elk wijkcommissariaat een onthaalfunctie verbonden.

De wijkinspecteur is de politieambtenaar die het dichtst bij de bevolking staat; hij is de hoeksteen van een naar de gemeenschap gerichte politie. Aarzel dus niet om uw wijkinspecteur aan te spreken of om uw wijkcommissariaat binnen te stappen.

Vul hieronder jouw straat en huisnummer in en verneem bij welk wijkteam je terecht kan.

Om je zo goed mogelijk bij te staan zijn er naast het Hoofdcommissariaat in Merelbeke nog vijf lokale posten verspreid over het grondgebied van de politiezone Regio Rhode & Schelde. Voor al deze commissariaten kan je een online afspraak maken. Binnen onze rubriek VRAGEN vindt u hierover meer informatie: "Hoe maak je een afspraak? Eenvoudig, online of telefonisch"

Op zoek naar

Een noodgeval? Raadpleeg het overzicht van Belgische noodnummers, hulpdiensten en andere nuttige telefoonnummers.

In de context van Covid-19 werd het digitaal loket tijdelijk uitgebreid met niet dringende aangiften.

Misdrijven (ook gepleegd via het internet) die tijdelijk ook via het digitaal loket police-on-web kunnen aangegeven worden zijn:

  • slagen en verwondingen
  • bedreigingen
  • stalking / belaging
  • oplichting
  • diefstal zonder geweld
  • verlies van voorwerp / document (bv. autopapieren)