Een nieuwe editie van de politiekrant

Deze week viel de vierde editie van onze politiekrant bij alle inwoners van Merelbeke, Destelbergen, Melle, en Oosterzele in de bus.

Heeft u de krant toch gemist? Onderaan deze pagina vindt u een digitale versie.

De politiekrant, editie juni 2023

Na een jaartje afwezigheid werd het tijd voor een nieuwe politiekrant met tal van actuele onderwerpen:

Cybercrime

In deze vierde editie leggen we de nadruk op het fenomeen van de oplichting door middel van het internet. Het laatste anderhalf jaar steeg niet alleen het aantal feiten maar lag het berokkende nadeel voor onze politiezone alleen al onrustwekkend hoog. 

Diefstal en inbraken

De woninginbraken mogen de laatste jaren dan wel spectaculair gedaald zijn, deze vorm van criminaliteit blijft ons nog steeds heel wat zorgen baren. Daarnaast duiken geregeld diefstallen in voertuigen op en stijgen de fietsdiefstallen. Voor deze hardnekkige misdrijven is preventie en samen uitkijken zeer belangrijk om schade en verlies te voorkomen.

Verkeer 

Op het vlak van verkeer blijven we samen met de collega’s van de omliggende politiezones bijzondere aandacht hebben voor de killers op de weg: snelheid, alcohol en gsm-gebruik achter het stuur. Uiteraard blijven we ook inzetten op bijvoorbeeld hardnekkige foutparkeerders op voet- en fietspaden en chauffeurs die zonder meer tegen de rijrichting in parkeren en rijden.

Vakantietoezicht

Of je tijdens de vakantie gebruik maakt van de vele mogelijkheden die onze eigen gemeenten te bieden hebben of je er wat verder op uit trekt, denk eraan om vakantietoezicht voor de woning aan te vragen. Samen kunnen we op die manier zorgen voor een veilige, aangename en leefbare omgeving.

Tot slot geven we in de politiekrant een woordje uitleg over de gratis fietsregistraties in de politiezone, onze nieuwe patch, de politieapp, ... 

Wij wensen iedereen veel leesplezier en alvast een hele prettige vakantieperiode toe!