Groot gelijk dat je nuchter rijdt!

Het normale leven komt stilaan terug op gang. Dat daar gezellig samen zijn en plezier bij horen is niet meer dan normaal. Maar zorg dat het een feest blijft en dat je ook weer veilig thuis geraakt. Groot gelijk dat je je amuseert. “Groot Gelijk dat je nuchter rijdt”.

Zo luidt de slogan van de nieuwe sensibiliseringscampagne van de VSV tegen rijden onder invloed van alcohol, drugs, lachgas en andere roesmiddelen.

Groot gelijk dat je nuchter rijdt

Rijden onder invloed van drugs is een toenemend probleem in het verkeer. In 2020 nam het aantal vastgestelde overtredingen in Vlaanderen op één jaar tijd met 8 procent toe, zo blijkt uit cijfers van de Federale Politie. Een representatieve bevraging van de VSV (2018) gaf eerder ook al aan dat 17% van de 18- tot 29-jarigen de kans niet uitsloot dat ze drugs en rijden zouden combineren. Een kleine minderheid van de jongeren dus, maar wel een groep die gevaarlijke risico's neemt in het verkeer.

Met de algemene boodschap “Groot gelijk dat je nuchter rijdt” richt de campagne zich tot de ruime doelgroep van alle chauffeurs. Op een positieve manier bekrachtigen we alle bestuurders die de juiste keuze maken en nuchter rijden. Ook in onze politiezone zetten we deze maand in op sensibilisering rond het thema en zullen er extra controles plaatsvinden.

Groot gelijk dat je nuchter rijdt

Meer info: www.beloofd.be