Twee verdachten van diefstallen gearresteerd in Merelbeke

Op zaterdag 16 juli 2022 werden in Merelbeke twee mannen gearresteerd. Ze werden ervan verdacht diefstallen gepleegd te hebben uit bestelwagens. De twee zijn ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter.

politiecombi

Zaterdagnacht reageerden de interventieploegen van de politiezone Regio Rhode & Schelde op een oproep van een alerte bewoner die in Ter Hagen twee verdachte mannen opgemerkt had. Kort nadien trof één van de politieploegen twee mannen aan. Zij voldeden aan de beschrijving en in hun voertuig lag er allerhande werkmateriaal. Het duo, twee mannen van respectievelijk 25 en 38 jaar uit Roemenië, werd gearresteerd.

In opdracht van het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, startte onze lokale recherchedienst een onderzoek. Daaruit bleek dat zij in aanmerking kwamen voor het stelen van werkmateriaal uit bestelwagens.

De twee mannen werden zaterdag op vraag van het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent. Die besliste hen allebei aan te houden. Ze werden overgebracht naar de gevangenis.