Verlies je hond of kat niet uit het oog - Koppel jullie gegevens aan elkaar

In België hebben alle honden en katten een (verplichte) chip. Deze chip met identificatienummer wordt voorzien door de dierenarts die de gegevens van de eigenaar koppelt aan die van de hond of kat. Deze gegevens worden centraal verzameld door de officiële platformen DogID en CatID

Vanaf 1 mei 2021 zullen de eigenaarsgegevens omwille van de privacywetgeving echter niet meer standaard zichtbaar zijn, tenzij je hier uitdrukkelijk de toestemming voor hebt gegeven. Dit maakt het  moeilijker voor ons om de eigenaars van loslopende dieren te contacteren. We vragen dan ook jullie medewerking om de gegevens van je huisdier correct te registreren, zodat wij deze kunnen blijven raadplegen en een verloren gelopen huisdier vlot kunnen terugbezorgen.

  • Registreer je hond via www.dogid.be: koppel jouw rijksregisternummer aan de chip van je hond en zet dit vervolgens publiek.
  • Voor een kat volstaat het om het vakje 'publiek blijven' aan te vinken via www.catid.be Dit is pas mogelijk vanaf 1 mei 2021.

De werkwijze om je rijksregisternummer aan het chipnummer te koppelen, vind je in de bijlage hieronder. Lukt het niet? Neem dan contact op met je dierenarts. Deze kan de registratie voor jou in orde brengen.