Hoe aangifte doen?

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn drie manieren waarop je aangifte kan doen:

In ons commissariaat: tijdens de openingsuren kan je terecht in een van onze commissariaten;

Online politieloket: voor bepaalde feiten kan je aangifte doen via het online politieloket;

Ter plaatse: bij dringende interventies of misdrijven waarbij vaststellingen nodig zijn komt de politie ter plaatse.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk.

In ons commissariaat

In onze commissariaten kan je aan het onthaal tijdens de openingsuren terecht om aangifte te doen of een klacht neer te leggen. Hier kan je eveneens de nodige documenten bekomen in geval van verlies of diefstal van officiële documenten (identiteitskaart, rijbewijs, …). Voor niet dringende aangiftes, klachten of meldingen kan je een online afspraak maken. Binnen de rubriek "Hoe maak je een afspraak? Eenvoudig, online of telefonisch" vind je hierover meer informatie

Online politieloket

Police-on-web

Police-on-web is een virtueel loket dat toelaat om 24 uur op 24, 7 dagen op 7 online aangifte te doen van bepaalde kleinere misdrijven, het aanvragen van een vakantietoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.

Voor aangifte van volgende feiten kan je op www.police-on-web.be terecht:

 • fietsdiefstal;
 • bromfietsdiefstal;
 • winkeldiefstal;
 • vandalisme;
 • graffiti.

Hiervoor moet je je identificeren bij police-on-web via jouw elektronische identiteitskaart (eID), de app 'itsme' of je burgertoken in combinatie met gebruikersnaam en paswoord of je gebruikersnaam en paswoord op het Federale Portaal. Na het invoeren van de feiten krijg je een samenvatting van de aangifte, die je kan bevestigen of corrigeren. Bij het bevestigen van de aangifte wordt deze doorgestuurd naar de politiezone waar de feiten zich hebben voorgedaan en wordt er een uniek referentienummer aan je aangifte toegekend.Zowel de samenvatting van je aangifte als het unieke referentienummer van je aangifte kunnen worden afgedrukt.

In de context van Covid-19 werd het digitaal loket tijdelijk uitgebreid met niet dringende aangiften. Misdrijven (ook gepleegd via het internet) die tijdelijk ook via het digitaal loket police-on-web kunnen aangegeven worden zijn:

 • slagen en verwondingen
 • bedreigingen
 • stalking / belaging
 • oplichting
 • diefstal zonder geweld
 • verlies van voorwerp / document (bv. autopapieren)

 

Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies (bvb. verkeersongevallen met gewonden, ...) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (bvb. inbraak, verdachte handelingen, winkeldiefstal met camerabeelden, ...) of waarbij de verdachte(n) nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse.

Bel 101 (24u/24u)

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 363 71 71.