Trajectcontroles op N460 en N45 gaan van start

In het kader van de verkeersveiligheid worden vanaf maandag 15 mei 2023 de trajectcontroles op de N460 en de N45 geactiveerd. Zo willen we het aantal ongevallen reduceren. Bestuurders die zich niet aan de snelheidsbeperkingen houden riskeren hoge boetes, een dagvaarding voor de politierechtbank of zelfs een rijverbod. 

trajectcontrole_N45

Veerle Baeyens, burgemeester lokaal bestuur Haaltert

“Binnen ons veiligheidsbeleid zetten we constant in op snelheidsbeperkingen op onze wegen. Maar overdreven snelheid blijft een pijnpunt. Snelheid aanpakken via trajectcontroles is een goede manier om hieraan te werken. De inwerkingstelling op de N45 heeft langer geduurd dan verwacht. De snelheid daar beperken zal niet alleen de verkeersveiligheid ten goede komen, maar ook merkelijk de lawaaihinder voor de omgeving verminderen. Een win-win! Mens, veiligheid en milieu hebben er voordeel bij.”

 

Jo Fonck, burgemeester Lokaal Bestuur Denderleeuw

“Op niveau van veiligheid hanteren we de spreuk beter voorkomen dan genezen. We kunnen niet genoeg sensibiliseren en acties organiseren. Het in werking stellen van de trajectcontrole langs de N45 heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar wordt nu officieel in werking gesteld. Jaarlijks gebeuren er heel wat ongevallen tussen Aalst en Ninove, zo staat bij mij 2 januari 2015 nog steeds in mijn geheugen gegrift. Hopelijk zullen de vele automobilisten langs het traject voortaan met minder zware voet over de N45 rijden en zien we op deze manier het aantal ongevallen dalen.”

 

Angelo Pavoncelli, korpschef PZ Denderleeuw-Haaltert

“De voorbije maand werd de snelheid al gemeten op de N460 en N45. Hieruit blijkt dat er 4.000 à 5.000 voertuigen in overtreding waren. Overdreven of onaangepaste snelheid is nog steeds één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. De N460 en de N45 zijn eveneens gekend voor het aantal ongevallen dat zich daar voordoet. Zo waren er de afgelopen jaren op de N460 113 ongevallen en op de N45 45. Met het activeren van deze trajectcontroles wensen we het aantal ongevallen op deze wegen te reduceren.”

Labels