Zomercampagne BOB

Bob Dylan. Bob Ross. Bob Marley. Ongetwijfeld allemaal straffe Bob’s, maar onze BOB is de allerstrafste. Bob is in België een bekende benaming voor de persoon die de verantwoorde keuze neemt om niet te drinken en te rijden. Zo brengt hij/zij iedereen veilig naar huis.

De zomer staat weer voor de deur. En dat betekent maar één ding. Tijd om de barbecue van onder het stof te halen! Samen maken we er een fantastische zomer van. En dan mag BOB natuurlijk niet ontbreken.Ook deze zomer staat het BOB-team klaar met een gloednieuwe campagne. Dit jaar luidt de slogan ‘Mijn BOB is top!’. Aangezien het einde van lockdown in zicht is en we met z’n allen uitkijken naar het EK, zal de BOB-campagne hier primair op inspelen. Het feit dat we opnieuw mogen afspreken met vrienden en familie maakt dat er een grotere kans is op risicogedag na maanden van onthouding, wat gevolgen kan hebben voor het rijgedrag. Daarom duikt de BOB-boodschap van ‘niet drinken en rijden’ opnieuw op van 4 juni 2021 tot 31 augustus 2021. 

Wil je dit EK pas echt scoren? Kies dan een BOB!

Dit jaar start de BOB-campagne na een periode met zeer strenge gezondheidsmaatregelen. De heropstart van de horeca, het feit dat je terug samen dingen kan doen met vrienden en familie en het EK voetbal zijn allemaal potentiële momenten om feest te vieren. Het is daarom meer dan ooit nodig volgens vzw Belgische Brouwers, Assuralia en Vias institute om een BOB-campagne te organiseren. Die wordt ondersteund door alle regio’s, de federale en de lokale politie.

Vooral een probleem bij de mannen.Hoewel bij 31% van de letselongevallen een vrouw betrokken is, maken ze maar 19% uit van de bestuurders onder invloed na een ongeval. Dat wil zeggen dat wanneer er bij een ongeval alcohol in het spel is, dat in 4 op de 5 gevallen een man achter het stuur zat.

Niet alleen ’s nachts.De laatste gedragsmeting over alcohol door Vias toont dat het percentage positieve bestuurders ‘s nachts het hoogst ligt: 10,7% tijdens weeknachten en 12,6% tijdens weekendnachten. Overdag ligt het percentage veel lager: 0,4% tijdens weekdagen en 1,2% tijdens weekenddagen. Het verkeer is overdag natuurlijk wel drukker en er gebeuren ook meer ongevallen. In totaal gebeuren er daarom meer ongevallen met een bestuurder onder invloed tijdens weekdagen (1427), dan tijdens weekendnachten (1117). Dat toont de noodzaak om op elk moment van de dag controles uit te voeren, dus ook tijdens de dag.

De campagnebeelden van dit jaar zijn positief en tonen de belangrijke rol van BOB in 3 concrete situaties: bij een barbecue met vrienden, op een terras of terwijl je naar een voetbalmatch aan het kijken bent. De slogan "Mijn BOB is top" drukt de dankbaarheid uit van de feestvierders.

Een wedstrijd om barbecues te winnen.Om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren, is er ook een wedstrijd met mooie prijzen (BBQ set, BOBgadgets). Om deel te nemen moet je op de sociale media een foto of filmpje plaatsen die jouw BOB duidelijk in de kijker zet met de hashtag #mijnBOBisTOP. De origineelste foto’s en filmpjes vallen in de prijzen. (https://www.bob.be/nl/doe-mee-en-win/)

Link spot: https://youtu.be/EH3iDQNeDog

Bron: www.vias.be

www.bob.be

bob