Actieweek BeSafe@home

Van 18 tot en met 24 oktober lanceert Politie Aalst verschillende preventieacties in samenwerking met de Gemeenschapswachten in het kader van de sensibliseringscampagne BeSafe@home.

Beafe banner

BeSafe@home? Misschien doet  '1DagNiet', de sensibiliseringscampagne rond inbraken, wel een belletje rinkelen. 1DagNiet wordt uitgebreid en maakt plaats voor de sensibiliseringscampagne BeSafe@home voor de strijd tegen elke vorm van diefstal: inbraak, diefstal met list, fietsdiefstal, gauwdiefstal, diefstal in auto's, diefstal van gegevens op smartphones, cybercriminaliteit.

Het doel van deze actie is burgers aan te moedigen om na te denken over datgene wat ze zelf kunnen doen om deze fenomenen aan te pakken. Met dit initiatief willen we de burgers bewustmaken van hun eigen preventierol in de strijd tegen diefstal en een springplank bieden voor de initiatieven die ontwikkeld worden door de politie en de gemeentelijke preventiediensten.



De actie vindt in heel België plaats van 18 tot 24 oktober 2021. Alle veiligheidspartners zetten gedurende deze week verschillende acties op om burgers te sensibiliseren.

Ook Politie Aalst neemt deel. Lees hieronder waar je de dienst Preventie van Politie Aalst deze week zal kunnen ontmoeten.

  • Maandag 18 oktober, van 19u tot 21u: Infoavond BIN Hofstade in basisschool De Vlieger, Hofstade-Dorp 44 te Hofstade. Benieuwd naar wat een BIN (BuurtInformatieNetwerk) precies is? Interesse om er zelf ook eentje op te richten in je buurt? Kom dan zeker langs! Geïnteresseerde maar niet in de mogelijkheid langs te komen? Lees hier alvast meer info en contacteer de dienst Politionele Preventie ingeval van vragen.
  • Dinsdag 19 oktober, van 13u tot 14u30: Kom langs bij de infostand aan het Administratief Centrum! Je krijgt diefstalpreventietips, kan rechtstreeks een afspraak maken voor persoonlijk diefstalpreventieadvies aan huis door dé experten van Politie Aalst. Daarnaast kan je ook nog eens je fiets laten registreren door de Gemeenschapswachten. 
  • Woensdag 20 oktober, van 13u tot 14u30: Kom langs bij de infostand aan Utopia!
  • Donderdag 21 oktober, van 19u tot 20u30: Kom langs bij de infostand aan sportcomplex Schotte!
  • Zondag 24 oktober, van 9u tot 18u: Quick&Lock-actie in Herdersem. Politie Aalst zal die dag aanbellen bij maar liefst 260 woningen van enkele straten in Herdersem om de inwoner persoonlijk te adviseren. Je kan hen ook zelf een bezoekje brengen in de mobilhome op het pleintje aan de kapel gelegen aan de Kapelleommegang. Als leuke extra, kan je ook daar weer je fiets laten registreren! 

 

Geen kans gehad Politie Aalst te ontmoeten op één van deze momenten maar wens je toch gratis diefstalpreventieadvies aan huis? Klik hier voor meer info.