380 weggebruikers betrapt op niet (correct) dragen van de gordel

BRUSSEL, 14/09/2020. – In de week van 7 tot en met 11 september voerden de politiediensten op verschillende plaatsen in provincie Antwerpen controles uit op het gebruik van beveiligingsmiddelen in het verkeer. In totaal namen 16 politiezones deel aan deze controleactie, onder leiding van de Coördinatie- en steundirectie (CSD) van de Federale Politie. Tijdens deze actieweek werden 380 PV’s uitgeschreven voor het niet (correct) dragen van de gordel.

De deelnemende politiediensten controleerden tijdens deze actieweek op het dragen van de juiste beveiligingsmiddelen in het verkeer: de gordel, valhelm, beschermende motorkleding en een geschikt kinderzitje voor kinderen kleiner dan 1m35.

Resultaten

  • 380 PV’s voor het niet (correct) dragen van de gordel
  • 31 inbreuken op het dragen van een valhelm op de motorfiets of bromfiets, of het dragen van beschermende motorkledij
  • 30 inbreuken op het (correct) gebruik van een geschikt kinderzitje

Tijdens de controles werden eveneens 270 andere inbreuken vastgesteld. Het gaat dan voornamelijk over inbreuken met betrekking tot GSM-gebruik achter het stuur, de verzekering of inschrijving van voertuigen, verkeersinbreuken zoals het negeren van een verkeersbord, enzovoort.

Deelnemende diensten

Deze actie werd gecoördineerd door de Coördinatie- en steundirectie (CSD) van de Federale Politie in Antwerpen. 16 lokale Antwerpse politiezones voerden controles uit op hun grondgebied: PZ Grens, PZ Mechelen-Willebroek, PZ Minos, PZ Brasschaat, PZ Klein-Brabant, PZ Kempen NO, PZ Bodukap, PZ Geel-Laakdal-Meerhout, PZ Hekla, PZ Lier, PZ Regio Turnhout, PZ Rupel, PZ Schoten, PZ Voorkempen, PZ Zara en PZ Zuiderkempen.

Labels