« The Rookies » - Ontdek de Federale Politie tijdens een inleefstage

De Federale Politie lanceert vandaag een nieuw project voor jongeren van 14 tot 18 jaar uit heel België. Dit project met als naam ‘The Rookies’ (Engels voor ‘de groentjes’) loopt van januari tot eind juli en wil de banden tussen jongeren en de politie versterken. 30 tieners kunnen tijdens allerlei activiteiten kennismaken met het werk van verschillende eenheden van de Federale Politie.

The Rookies

Elkaar beter leren kennen
De lancering van dit project valt samen met de campagne ‘wederzijds respect’. Die campagne wil nieuwe bruggen slaan tussen veiligheidsberoepen en burgers, eerst en vooral door elkaar beter te leren kennen. Dat is ook wat we met ‘The Rookies’ willen bereiken.
Het project wil jonge burgers in contact brengen met mensen uit verschillende eenheden van de Federale Politie. Het doel is om via activiteiten en ontmoetingen:
•    de jongeren en de Federale Politie dichter bij elkaar te brengen en de dialoog te stimuleren;
•    de jongeren laten kennismaken met het politieberoep en met de verschillende mogelijkheden binnen de Federale Politie;
•    de jongeren bewustmaken van maatschappelijke problemen zoals geweld, racisme of pesten;

Schrijf je nu in voor deze unieke ervaring
Vanaf vandaag kunnen jongeren tussen 14 en 18 jaar zich inschrijven via onze website. Inschrijven kan tot 21 december 2021. De eerste editie van ‘The Rookies’ start in januari 2022 en duurt tot eind juli 2022. De activiteiten vinden één keer per maand op woensdagnamiddag plaats.

Op het programma van ‘The Rookies’ staan interactieve activiteiten met verschillende eenheden van de Federale Politie. De deelnemers zullen bijvoorbeeld mee op pad gaan met de wegpolitie, kennis maken met de viervoeters van de hondensteun of leren hoe het labo sporen onderzoekt. Ook een bezoek aan de speciale eenheden staat op het programma. ‘The Rookies’ zullen tot slot van de partij zijn op het politiedorp op de nationale feestdag (21 juli).

Wil jij deze unieke ervaring beleven en de politiewereld van binnenuit ontdekken? Schrijf je dan nu in

Aan deze eerste editie kunnen 30 jongeren (Franstaligen en Nederlandstaligen) deelnemen. De selectie gebeurt op basis van een volledig ingevuld inschrijvingsformulier. We proberen een zo divers mogelijke groep van tieners samen te stellen.