Veilig Surfen : Beveilig je tools als je telewerkt!

Nu telewerk nog sterk aanbevolen wordt, is het van het grootste belang dat we onze digitale tools goed beveiligen. Samen met onze expert herhalen we enkele belangrijke tips.

Photo by Christin Hume on Unsplash

Momenteel blijft telewerken voor velen onder ons de norm. Hackers weten dat en vragen je bijvoorbeeld een document te lezen dat gezondheidsregels bevat en een softwareprogramma dat hen toegang geeft tot de systemen van je werkgever. Denk dus aan je eigen veiligheid en die van je bedrijf!

Een eerste tip is dat je het systeem van je computer moet blijven updaten. "We krijgen meldingen dat er een update beschikbaar is, maar vaak zijn we zo druk bezig dat we niet meteen reageren. Dat is ook zo voor de beveiligingssoftware die we geïnstalleerd hebben. Regelmatige updates vergemakkelijken de opsporing van malware", licht commissaris Olivier Bogaert toe.

 

Het belang van wifi en firewall

Onze expert cyberveiligheid benadrukt ook het belang om je wifipunt goed te beveiligen. "Je moet nagaan of de WPA2-sleutel wel degelijk actief is en het wachtwoord dat je gebruikt om in te loggen sterk genoeg is. Voor je beroepsactiviteit kun je je computer ook via een kabel met de router verbinden. Dat is veel veiliger dan wifi."

Schakel ook een firewall in om je beter te beveiligen en neem contact op met de IT-teams van je bedrijf.

Laatste tip: gebruik een externe harde schijf om back-ups te maken en je werkgegevens op te slaan.