Veilig Surfen : Een nieuwe app om oplichters te bestrijden

Het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition; Febelfin en de Geïntegreerde Politie voeren een nieuwe bewustmakingscampagne. Daarbij lanceren ze de applicatie 'Safeonweb' om ons te helpen in de strijd tegen online oplichting.

Veilig Surfen : Een nieuwe app om oplichters te bestrijden

Misschien heb je al gehoord van de website Safeonweb.be, die tips geeft over cyberveiligheid. Maar bezoek je de site wel regelmatig? Om de burger beter te beschermen tegen de risico's, heeft het Centrum voor Cybersecurity België dit jaar beslist om een nieuwe app te lanceren, namelijk Safeonweb. "De app bevat twee functies die bedoeld zijn om ons te waarschuwen. De eerste heet 'Bedreigingen'. Deze zal ons berichten sturen als het wifipunt waarmee we verbonden zijn kwetsbaar of geïnfecteerd is", legt commissaris Olivier Bogaert, specialist cyberveiligheid bij de Federale Politie, uit. Via geolokalisatie en overeenkomsten met beveiligingsbedrijven of via open (openbare) bronnen wordt het Centrum voor Cybersecurity op de hoogte gehouden en kan het ons diverse informatie over ons netwerk toesturen.

De tweede functie van de app Safeonweb heet 'Nieuws'. "Deze functie is bedoeld om ons te informeren over de 'cyberdreigingen' die in ons land actief zijn. Hier ontdek je in het bijzonder de trends op het vlak van phishing, maar ook op het vlak van systeemkwetsbaarheden."

Dankzij de app en de meldingen zullen we ons beter kunnen beschermen tegen malware of bedrieglijke mails of sms'en. De app Safeonweb is gratis beschikbaar voor iOS in de App Store en voor Android in de Google Play Store.

Alle praktische informatie over de app vind je op de pagina Safeonweb app | Safeonweb