Veilig Surfen: Enkele tips om de toegang tot uw tablet te beperken

Een verrassende stijging van uw factuur of de aanwezigheid van malware: het gebruik van uw tablet door uw kind is niet zonder risico's. Beveilig uw toestel door onze tips te volgen ...  

Een tablet lenen is iets gemakkelijks. Uw kind heeft het misschien al gedaan om er bijvoorbeeld een spelletje op te zetten. U was misschien zelfs onaangenaam verrast wanneer u de factuur van uw kredietkaart zag omhooggaan na de installatie van een applicatie door uw kroost.  

U wil dus maatregelen nemen om uw persoonlijke gegevens te beschermen en de toegang tot bepaalde apllicaties te beperken? Goed nieuws: er bestaan daarvoor meerdere tools!  

Android laat bijvoorbeeld toe gebruikersrechten te definiëren via een profielbeheerder. "Zo beschikt u over verschillende omgevingen. Bijvoorbeeld een voor u en een voor uw kinderen met telkens de aangepaste applicaties. De vastgelegde veiligheidsregels kunnen met een paswoord worden beveiligd, wat elke wijziging onmogelijk maakt", legt commissaris Olivier Bogaert, specialist in cyberveiligheid bij de Federale Politie, uit. 

 

Andere tools ... 

U kunt ook Family Link of Kids Place gebruiken. "Deze toepassingen laten toe de toelatingen van de applicaties te selecteren. Ze beletten bovendien de toegang tot de instellingen van de tablet." 

Op de iPad kan dankzij de instellingen het gebruik van uw tablet zelfs worden beperkt tot een enkele applicatie, waardoor de risico's kleiner zijn. 

Zo kunt u een aan uw kinderen aangepaste omgeving bieden.