Veilig Surfen : Laten we leren hoe we onze gegevens beter kunnen beveiligen

Het is van essentieel belang dat we over de veiligheid en de vertrouwelijkheid van onze gegevens waken. Deze week laat onze expert je kennismaken met de USB-beveiligingssleutels en het spel 'Space Shelter' van de site Cybersimpel, voor de jongsten.

Photo by Brina Blum on Unsplash

Hackers schrikken er niet voor terug om je gegevens te verzamelen, je identiteit te stelen en je naasten te contacteren. Om hieraan het hoofd te bieden, laat onze expert je eerst kennismaken met USB-beveiligingssleutels. "Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en verkrijgbaar in verschillende formaten zoals USB-A, USB-C maar ook Lightning voor iPhones. Door de sleutel op je computer aan te sluiten, wordt bevestigd dat je degene bent die toegang wil tot de account", verduidelijkt commissaris Olivier Bogaert, specialist cybersecurity bij de Federale Politie.

 

Een didactische manier van leren

Ook voor de jongsten is veiligheid belangrijker dan ooit. Een gelegenheid dus om je te herinneren aan het bestaan van de website Cybersimpel. "Wanneer je naar de homepage surft, ontdek je het nieuwe onlinespel Space Shelter, dat je meeneemt op een reis in de ruimte. Dit spel is ook verbonden met de vzw SOCIALware, die verenigingen wil opleiden en uitrusten met de technologie die zij nodig hebben om hun opdracht uit te voeren."

In het spel moet je een ruimteschip besturen en waken over de veiligheid ervan. "Naarmate je verder komt, ontdek je hoe je je accounts kunt beveiligen met sterke wachtwoorden, met de tweestapsverificatie of hoe je phishingpogingen kunt detecteren en je ertegen kunt beschermen. " Een didactische manier om onze kinderen op te voeden over de veiligheid van hun digitale omgeving.

 

Meer informatie ...