Een gepensioneerd politiepaard adopteren

De Geïntegreerde Politie is bijzonder begaan met het welzijn van dieren en wenst daar ook een prioriteit van te maken. In dit perspectief, maar ook omdat wij onze politiepaarden na vele jaren van samenwerking als collega's beschouwen, hechten wij ook veel belang aan hun welzijn na hun pensionering en mogen zij hun carrière beëindigen door een rustig en vreedzaam pensioen bij particulieren te genieten.

Sinds 1991 worden gepensioneerde politiepaarden voor opvang aangeboden bij  medeburgers die bereid zijn om hen een thuis aan te bieden. In principe kan elke Belgische inwoner,  mits  bepaalde voorwaarden en mits het richten van een aanvraag, instaan voor de verzorging van een gepensioneerd  politiepaard van de Federale Politie.

Wij zoeken regelmatig naar goede huisvesting (zie voorwaarden hieronder) voor onze gepensioneerde paarden die te allen tijde eigendom blijven van de Federale Politie. Wij verbinden ons ertoe om verder in te staan voor bepaalde aspecten van de opvolging en verzorging  van onze oud-collega's (jaarlijkse ontworming, vaccinatie, gebitscontrole, enz.). Na meerdere jaren van goede en trouwe dienst, vertonen de meeste paarden onomkeerbare lichamelijke lasten zoals bijv. chronische manken,  artrose, algemene slijtage door ouderdom, enz. Als gevolg van deze gezondheidsproblemen worden de paarden niet meer ingezet voor operationele opdrachten en op pensioen gesteld. Vele van de gepensioneerde politiepaarden kunnen dus niet meer bereden worden of kunnen nog slechts in zeer beperkte mate een rustige wandeling maken.

U kunt de onderstaande vragenlijst sturen naar dga.das.horses@police.belgium.eu

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier.