Messen op de luchthaven

Sinds enige tijd worden er op de Nationale Luchthaven bij de veiligheidsfouillering veel verboden wapens aangetroffen van éénzelfde type. Het betreft een soort plastic bankkaart die mits enkele vouwbewegingen kan omgevormd worden tot een mes.

Sinds enige tijd wordt er tijdens fouilles een soort mes gevonden waarvan de bezitter zich niet altijd bewust is dat het om een verboden wapen gaat. Het betreft een soort plastic bankkaart die mits enkele vouwbewegingen kan omgevormd worden tot een mes (zie foto). Dit type mes valt onder de categorie verboden wapens aangezien het 'een blank wapen is dat uiterlijk lijkt op een ander voorwerp'.

Aangezien het bezit van dergelijk verboden wapen strafbaar is volgens de wapenwet, wordt er bij aantreffen een gerechtelijk dossier geopend.

De federale politie wil hiervoor waarschuwen en er ook aan herinneren dat volgende zaken eveneens tot de categorie van verboden wapens horen: spring- of valmessen met slot, vlindermessen, tasers, wapenstok, werpster, nunchaku, peperspray.

De federale Luchtvaartpolitie heeft deze verboden wapens reeds aangetroffen bij de veiligheidsfouillering op onze luchthavens, met mogelijk vervelende gevolgen voor de bezitter zoals oponthoud.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Federale Politie via het contactformulier.