Hoe aangifte doen?

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn drie manieren waarop je aangifte kan doen:

  1. In het hoofdcommissariaat of wijkkantoor tijdens de openingsuren;
  2. Via het online politieloket police-on-web (enkel voor specifieke feiten);
  3. Ter plaatse, bij dringende interventies of misdrijven waarbij vaststellingen nodig zijn komt de politie ter plaatse.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk. Niet-dringende meldingen zoals geluidsoverlast, defecte verkeerslichten, … kunnen telefonisch gemeld worden via 02 253 33 33.

Op een commissariaat

Voor hulpverlening bij noodgevallen kan je 24u op 24 en 7 dagen op 7 terecht in het hoofdcommissariaat op het volgende adres: 

Zennelaan 76 

1800 Vilvoorde

We zorgen daarenboven dagelijks voor een onthaal tussen 8u en 20u voor alle administratieve dienstverleningen. Dat betekent dat er na 20u geen dienstverlening is voor uitstelbare administratieve afhandelingen zoals het opmaken van attesten van verlies van documenten, het aanvragen van kopies of andere documenten voor verzekeringen of voor het recupereren van verloren of inbeslaggenomen voorwerpen.

Online politieloket

Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.police-on-web.be, je kan er terecht voor aangifte van bepaalde feiten, het aanvragen van een vakantietoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.

Aangifte kleine misdrijven

Voor aangifte van volgende feiten kan je op www.police-on-web.be terecht:

  • fietsdiefstal;
  • bromfietsdiefstal;
  • winkeldiefstal;
  • vandalisme;
  • graffiti.

 

Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies (verkeersongevallen met gewonden) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse. 

Bel 101.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Vilvoorde-Machelen via het contactformulier of telefonisch via 02 253 33 33.