Nieuws

wielrennen

Morgen, zaterdag 2 maart 2019, is het opnieuw zover: dan start het Vlaamse wielerseizoen met de traditionele openingskoers de Omloop het Nieuwsblad. Voor het vierde jaar op rij start de Omloop op de site voor het ICC Gent en het SMAK. De officieuze start is voorzien omstreeks 11.35 uur op de Emile Clauslaan, de officiële start op de Hundelgemsesteenweg. De aankomst ligt in het centrum van Ninove.

hart voor slachtoffers

Op vrijdag 22 februari 2019 is het de jaarlijkse Europese Dag van het Slachtoffer. De gelegenheid bij uitstek om het voltallige korps te bedanken voor de dagelijkse warme omgang en opvang van slachtoffers - elke dag opnieuw. Het is zo belangrijk voor slachtoffers dat politie zorg draagt voor hen, niet alleen om de onmiddellijke gevolgen te verzachten maar ook voor de latere verwerking van het gebeuren is dit onbetaalbaar.

HonderdProcentFlik

Ben je trouw aan je roots en vol van onze stad? Ben je plichtsbewust en behulpzaam voor iedereen van Gent? Dan heeft stad Gent je nodig, net als Politie Gent. Ontdek of een job bij de Gentse Flikken iets voor jou is. Kom langs op onze informatieavond op 19 maart. Schrijf je nu in. Doe het, word 100% FLIK, word 100% IK.

logo tv

Vanavond - maandag 28 januari 2019 - start op één de zevendelige reeks “De veiligheid van het land”. Deze reeks geeft een unieke blik achter de schermen van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken, het hart van het veiligheidsnetwerk van ons land. De reeks toont hoe het federale crisiscentrum de klok rond samenwerkt met andere veiligheidsdiensten om de burgers in ons land zo goed mogelijk te beveiligen en beschermen. Ook de Politiezone Gent komt aan bod tijdens twee afleveringen.

Gemachtigd opzichter

Als je dagelijks je kinderen afzet aan de schoolpoort, heb je ze wel al eens gezien. Gekleed in een fluohesje of -jas, met een driekleurige band rond de arm, zwaaiend met een klein verkeersbord C3 (rond wit bord met rode rand). Maak kennis met de gemachtigd opzichter of kortweg ‘GO’. Deze vrijwilligers helpen groepen voetgangers bij het oversteken. Dat kan bij een zebrapad zijn, maar ook elders.