Nieuws

Dienstregeling 11 november 2020

Op woensdag 11 november 2020 zijn onze commissariaten en administratieve diensten  gesloten. Je kan die dag wel op afspraak terecht in het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12) van 8 tot 20 uur en in het Commissariaat Gent Centrum (Belfortstraat 4) van 10 tot 16.30 uur.

Week van de Preventie – Gentse flikken zetten hun preventieve acties in de verf

De Coronacrisis en het programma Niveau 4 zorgen ervoor dat de Gentse flikken de laatste tijd vooral gelinkt worden aan handhaving en repressie. Maar onze werking omvat nog zo veel meer dan dat – zoals slachtofferzorg en preventie, waarbij de stadsdiensten een belangrijke partner vormen.  Daarom zetten we in de Week van de Preventie, van 1 tot en met 7 november, onze dagelijkse preventieacties eens extra in de verf. Tijdens deze week willen we de Gentenaars die zich aan de Coronamaatregelen houden uitdrukkelijk bedanken, want ook bij het indijken van de Coronacrisis is preventie zeer belangrijk.

WhatsApp-fraude – een nieuwe vorm van oplichting

Onze politiezone wordt de laatste weken geconfronteerd met een opmerkelijke toename van een vrij nieuwe vorm van oplichting. Slachtoffers worden via WhatsApp gecontacteerd door de verdachten die zich uitgeven voor hun zoon of dochter. Met een smoes dat hun GSM onbruikbaar is geworden, ze over een nieuw nummer beschikken en dringend een geldoverschrijving moeten verrichten, maken zij de slachtoffers al gauw enkele duizenden euro lichter. Laat je niet vangen en ga niet in op dergelijke verzoeken.

Aangifte doen? Maak een afspraak!

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Is je portefeuille gestolen? Aarzel dan niet om aangifte te doen. Een aangifte doen of een klacht indienen aan de balies van onze commissariaten kan enkel op afspraak.

Ook in dit bijzonder Coronajaar leggen 64 Gentse flikken de eed af

Op woensdag 14 oktober en maandag 26 oktober 2020 leggen 64 Gentse flikken de eed af. Het gaat om 59 ‘operationelen’ en 5 burgerpersoneelsleden –34  mannen en 30 vrouwen. Door de huidige omstandigheden zijn we genoodzaakt om de eedafleggers in twee groepen op te splitsen. De eedafleggingen vinden buiten plaats, ongeacht de weersomstandigheden. Ook zal de eed in dit Coronajaar in groep worden afgelegd en niet individueel. Beide eedafleggingen gebeuren onder het toeziend oog van korpschef Filip Rasschaert en burgemeester Mathias De Clercq.