Nieuws

Veilig op het fietspad

Basisschool Don Bosco in Drongen ligt in een drukke verkeersomgeving: een industrieterrein met af- en aanrijdende vrachtwagens, op- en afritten van de E40 en de doorgangsweg Baarledorpsstraat aan één van de ingangen van de school.

treinsporen

Elk jaar vallen er doden en zwaargewonden door illegaal spoorlopen. Spoorlopers zijn mensen die langs het spoor lopen om bijvoorbeeld een kortere weg te nemen. Securail controleert regelmatig op spoorlopen aan overwegen, spoorlijnen en in stations. Ook de Gentse politie controleerde vorige week op een aantal plaatsen in Gent (station Wondelgem, spoorwegovergang Afrikalaan en spoorwegovergang Hoge Weg). Daarbij werden drie overtredingen vastgesteld.

ont-moeting jongeren en politie

Na de succesvolle editie van vorig jaar, organiseerden Kubat’s Gym en de Gentse politie opnieuw een ontmoetingsavond tussen jongeren en politie, mét aansluitend een iftar. Op die manier willen we elkaar ont-moeten: samen in een positieve sfeer met elkaar in verbinding treden.

proud to be your friend wolk

Op vrijdag 17 mei 2019 2014 is het Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie – de ideale gelegenheid om onze nieuwe campagne #proudtobeyourfriend voor te stellen.

meiklokjes

Op woensdag 1 mei zijn alle commissariaten en administratieve diensten gesloten. Je kan wel 24u/24u terecht in het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12). Ook het Commissariaat Gent Centrum (Belfortstraat 4) is open van 10 tot 16.30 uur.