Nieuws

Maatregelen Coronavirus Politie Gent

Update 30-03-2020
Rekening houdende met de maatregelen die de regering oplegt om de verspreiding van het Coronavirus te proberen beperken, en met de gevolgen die ons korps en onze mensen hier momenteel van ondervinden, zijn ook wij genoodzaakt om enkele aanpassingen te doen in onze (niet-dringende) dienstverlening.

Blijf in uw kot!

Al minstens tot 19 april 2020 moet iedereen maximaal thuisblijven om het contact met andere personen die niet onder hetzelfde dak wonen maximaal te vermijden. Personen mogen zich alleen op de openbare weg of in openbare plaatsen bevinden voor een essentiële verplaatsing of voor lichaamsbeweging. We verduidelijken nog eens wat als ‘essentiële verplaatsing’ en ‘lichaamsbeweging’ beschouwd wordt.

Opgelet voor Corona-oplichters

Jammer genoeg brengt de hele Coronacrisis criminelen op ideeën. Zo zijn er oplichters die aan de deur bellen met een collectebus of steunkaarten of om iets te verkopen onder het mom van de Coronacrisis. Het gaat om regelrecht bedrog dus ga er zeker niet op in.

Infoavond (19/03) en infomoment Oostakker (21/03) uitgesteld

Om de risico’s op verdere verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, willen wij als organisator mee onze verantwoordelijkheid nemen. Er werd dan ook beslist om onze infoavond, gepland op donderdag 19 maart 2020, te verplaatsen naar een latere datum dit jaar. Ook het infomoment van het Commissariaat Oostakker en Kanaaldorpen, voorzien op zaterdag 21 maart 2020, zal om dezelfde reden uitgesteld worden.

Sammeke ging naar Turnhout

Dinsdag reisde Sammeke de superflitspaal naar het Verkeersveiligheidscongres van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, waar hij genomineerd was voor de Verkeersveiligheidsprijs. De prijs heeft hij niet gewonnen, maar de nominatie was al een mooie eer!