Nieuws

Dienstregeling paasmaandag 2021

Op paasmaandag 5 april 2021 zijn onze commissariaten en administratieve diensten  gesloten. Je kan die dag wel op afspraak terecht in het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12) van 8 tot 20 uur en in het Commissariaat Gent Centrum (Belfortstraat 4) van 10 tot 16.30 uur.

Politieoptreden op de Korenlei – Reactie korpschef Filip Rasschaert

Een koppeltje wordt in het centrum van Gent in elkaar geschopt en beroofd. De politie kan dankzij getuigen snel de verdachten inrekenen en de buit terugvinden. Uiteraard weten we niet wie van de groep verdachten wat exact gedaan heeft. Ook beseffen we zeer goed dat minderjarigen opsluiten bij ons beter kan vermeden worden en dat sinds Salduz de termijnen veel te lang zijn. Maar we doen wat we moeten doen om de maatschappij te beschermen en om aan waarheidsvinding te doen. En we doen dat binnen de regels en mogelijkheden die er zijn.

Week van de hoffelijkheid in het verkeer

Van 15 tot 21 maart is de week van de hoffelijkheid in het verkeer. Maar wat verstaan we daar precies onder? Hoffelijkheid staat niet in de wegcode, we kunnen dan ook stellen dat hoffelijkheid start waar de wegcode stopt. Soms mag het immers iets meer zijn.

Dag van het Slachtoffer 2021

Vandaag, 22 februari 2021, is het de jaarlijkse Europese Dag van het Slachtoffer. De gelegenheid bij uitstek om het voltallige korps te bedanken voor de dagelijkse warme omgang en opvang van slachtoffers - elke dag opnieuw. Het is zo belangrijk voor slachtoffers dat politie zorg draagt voor hen, niet alleen om de onmiddellijke gevolgen te verzachten maar ook voor de latere verwerking van het gebeuren is dit onbetaalbaar.

Politiezone Gent voor het derde jaar op rij genomineerd voor de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde reikt elk jaar de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs uit aan een project dat zich op bijzondere wijze inzet voor het verhogen van de verkeersveiligheid. De Gentse politie diende het project “Samenleven in het Verkeer” in en werd genomineerd. Eerder werden ook al het Fietsproject en het project “Sammeke gaat naar school” genomineerd.