Nieuws

Nieuwe fietsen en nieuw uniform voor fietsteam

Sinds 1998 heeft de Gentse politie een fietsbrigade. In de volksmond noemen we leden van dit team ‘Draken’ – daarmee verwijzen we naar de draak die vanop het Belfort. Net als die draak waken onze Draken  over de veiligheid van de Gentse binnenstad. In het 23-jarig bestaan van de Draken wordt nu voor de vierde keer de fiets vervangen. Het is echter de eerste keer dat we een fiets kunnen aankopen die specifiek als politiefiets ontwikkeld is door de Nederlandse fietsenbouwer Santos. Tegelijk wordt ook het uniform aangepast.

Knallen zonder vuurwerk

Iedereen is het er over eens: 2020 was een heel bijzonder jaar. En de eindejaarsfeesten zullen daar geen uitzondering op vormen. Voor sommigen is vuurwerk onlosmakelijk verbonden met een feestelijke overgang van oud naar nieuw. Vorig jaar konden wij iedereen nog adviseren om naar een georganiseerd spektakelvuurwerk te gaan. Maar ook daar heeft Corona een stokje voor gestoken. En toch is zelf vuurwerk afsteken geen goed idee. Het is niet alleen verboden maar ook levensgevaarlijk en asociaal.

Dienstregeling eindejaarsperiode 2020

Tijdens de eindejaarsperiode blijven onze commissariaten open op afspraak. Maar op vrijdag 25 december 2020 en vrijdag 1 januari 2021 zijn al onze commissariaten en administratieve diensten gesloten. Je kan die dagen wel op afspraak terecht in het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12) van 8 tot 20 uur.

Dienstregeling 11 november 2020

Op woensdag 11 november 2020 zijn onze commissariaten en administratieve diensten  gesloten. Je kan die dag wel op afspraak terecht in het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12) van 8 tot 20 uur en in het Commissariaat Gent Centrum (Belfortstraat 4) van 10 tot 16.30 uur.

Week van de Preventie – Gentse flikken zetten hun preventieve acties in de verf

De Coronacrisis en het programma Niveau 4 zorgen ervoor dat de Gentse flikken de laatste tijd vooral gelinkt worden aan handhaving en repressie. Maar onze werking omvat nog zo veel meer dan dat – zoals slachtofferzorg en preventie, waarbij de stadsdiensten een belangrijke partner vormen.  Daarom zetten we in de Week van de Preventie, van 1 tot en met 7 november, onze dagelijkse preventieacties eens extra in de verf. Tijdens deze week willen we de Gentenaars die zich aan de Coronamaatregelen houden uitdrukkelijk bedanken, want ook bij het indijken van de Coronacrisis is preventie zeer belangrijk.