Nieuws

Gentse flikken op afspraak

Vanaf woensdag 1 juli 2020 werken we voor niet-dringende aangiftes en meldingen ook op afspraak. Dankzij een onthaal op afspraak zijn de wachttijden aan de politiebalie verleden tijd. Een afspraak maken gebeurt online, maar kan ook nog telefonisch.

Uitbreiding Police-On-Web

In de huidige COVID-19 context werden de mogelijkheden om online aangifte te doen via de website Police-on-Web tijdelijk uitgebreid. Om ervoor te zorgen dat je je niet hoeft te verplaatsen naar het politiecommissariaat zijn sinds 1 mei zijn de feiten waarvan je op afstand aangifte kan doen via het digitaal loket (tijdelijk) verder uitgebreid. Je kan dus tijdelijk voor meer feiten aangifte doen "vanuit uw kot".
 

Slachtoffer van geweld? Doorbreek de stilte!

Geweld is een fenomeen van alle tijden. Jammer genoeg houdt geweld of stalking niet op, zelfs niet in deze vreemde corona-tijden. Weet dat je als slachtoffer van geweld steeds bij ons terecht kan om aangifte te doen.

Opgelet voor Corona-oplichters

Jammer genoeg brengt de hele Coronacrisis criminelen op ideeën. Zo zijn er oplichters die aan de deur bellen met een collectebus of steunkaarten of om iets te verkopen onder het mom van de Coronacrisis. Het gaat om regelrecht bedrog dus ga er zeker niet op in.

Maatregelen Coronavirus Politie Gent

Update 04-05-2020
Rekening houdende met de maatregelen die de regering oplegt om de verspreiding van het Coronavirus te proberen beperken, en met de gevolgen die ons korps en onze mensen hier momenteel van ondervinden, zijn ook wij genoodzaakt om enkele aanpassingen te doen in onze (niet-dringende) dienstverlening.