Nieuws

gesloten loket

Wegens uitzonderlijke omstandigheden is het Commissariaat Drongen tijdelijk gesloten tot en met zondag 3 november 2019.

Gentse politie doorzoekt sluikstort

Van 30 september tot en met 6 oktober 2019 organiseerden de Stad Gent, Ivago en Politie Gent de jaarlijkse 'week van de handhaving'. In totaal werden er 212 vaststellingen gedaan: 69 vaststellingen voor sluikstort, 16 vaststellingen voor foutief aangeboden huishoudelijk afval en 127 vaststellingen voor foutief aangeboden bedrijfsafval.

fietscontrole

Zoals elk jaar organiseert de Gentse politie aan het begin van de herfst een grote actie rond fietsverlichting. Tijdens de donkere dagen is zichtbaarheid in het verkeer immers van levensbelang. Deze actie vond gisterenavond plaats op en rond het Sint-Pietersplein. Ook partners zoals XIU en de Fietsambassade waren present, en de Gentse studentenfanfare zorgde voor een vrolijke noot.

We zien u graag

De donkere dagen staan voor de deur. En dan is er extra aandacht voor zichtbaarheid in het verkeer. Vanavond zal de Gentse politie het startschot geven met een grote sensibiliserende actie rond fietsverlichting. Deze actie is ondertussen een jaarlijkse traditie. Net zoals vorig jaar vindt de actie plaats op het Sint-Pietersplein, in het hartje van de studentenstad. Een groot deel van de fietsers in Gent zijn immers student. Tijdens deze actie worden nog geen boetes uitgeschreven.

Politie Gent handhavingsweek

Van 30 september tot en met 6 oktober 2019 organiseren de Stad Gent, Ivago en Politie Gent de jaarlijkse 'week van de handhaving'. Er worden tijdens deze editie extra controles uitgevoerd op huishoudelijk afval dat op verkeerde momenten wordt buitengezet. Ook bedrijfsafval en sluikstort worden onder de loep genomen.