Jongeren en politie

De relatie tussen jongeren en de politie is vaak complex. ‘Framed’ is een online serie van acht afleveringen waarin Gentse jongeren en politiemensen elkaar ontmoeten, in dialoog gaan en ervaringen delen over thema’s die hen verbinden. Het resultaat is een reeks vol authentieke verhalen over wat hen bezighoudt, luchtig verpakt, met een goede dosis humor. Het leidt tot soms hilarische en emotionele momenten, maar vooral tot meer wederzijds begrip en respect.

Bekijk de afleveringen hier

De reeks is te zien vanaf vrijdag 10 juni 2022 op Facebook en YouTube.

Elke donderdag komt een nieuwe aflevering online op de sociale media van Politiezone Gent. Volg @Gentse Flikken en blijf op de hoogte.

Meer over de cast

De flikken

De flikken zijn tussen 30 en 50 jaar en werken bij Politie Gent. Ze oefenen verschillende functies uit in even diverse diensten zoals de Wijkpolitie, de Verkeersdienst, de Dienst Operationele Acties, de dienst Human Resources, de dienst integriteitsbewaking en toezicht en de Interventiedienst. 

Framed Cast Jongeren

De jongeren

De jongeren uit de serie zijn tussen 16 en 26 jaar en wonen in Gent of de Gentse regio. De jongerengroep kent een grote diversiteit inzake gender, opleiding, etniciteit, ... 

Framed Cast politie

Meer over de productie

De serie ‘FRAMED’ is tot stand gekomen in samenwerking met Apollonia en Untitled Workers Club – twee creatieve agencies die zich inzetten om organisaties meer inclusief te maken.

Waarom doen wij dit?

“Het is nodig dat we met jongeren in dialoog kunnen gaan voor, tijdens en na onze tussenkomsten om zo samen met hen de veiligheid en leefbaarheid in de stad te verhogen. We moeten zorg dragen voor een relatie van wederzijds respect en vertrouwen. We moeten als flikken een positief rolmodel zijn voor jongeren, ook tijdens onze tussenkomsten. ” 

Stefaan De Clercq, jeugdcoördinator Politie Gent

 

Interesse in een job bij politie?

Gent heeft je nodig, net als Politie Gent. Trouw aan je roots en vol van onze stad. Plichtsbewust en behulpzaam voor iedereen van Gent. Vind je respect, integriteit en teamgericht werken belangrijk? Doe het, word 100% flik, word 100% IK.

Ontdek wat het is om flik te worden >

Rekruteringscampagne