Nieuwewandeling afgesloten vanaf 16/05

16.05.2022 - 16.07.2022

Op maandag 16 mei starten wegenwerken om het kruispunt van de Nieuwewandeling en de Contributiestraat met de Coupure Links en het Jan van Heymbysebolwerk opnieuw in te richten. Deze werken hebben een ingrijpende wijziging van de verkeerssituatie en de aanrijroutes tot gevolg. De werken duren tot midden juli. Tijdens de werken aan het kruispunt is er enkel staduitwaarts éénrichtingsverkeer mogelijk via de Nieuwewandeling. Er is een omleiding voorzien om de stad in te rijden.

Autoverkeer dat via Nieuwewandeling de stad wil inrijden wordt omgeleid. Staduitwaarts verkeer blijft mogelijk via de Nieuwewandeling. Stadinwaarts verkeer rijdt via de R40 > Palinghuizen > Gasmeterlaan > Begijnhoflaan naar de Coupure. Coupure Links is doodlopend ter hoogte van het kruispunt tijdens deze werken. Het omleidingsplan kan je hier raadplegen.

Voetgangers behouden hun doorgang.

Fietsverkeer wordt omgeleid via Elisa Guyssenspad en de P. Colpaertsteeg naar Coupure Links Komende van Coupure Rechts/Begijnhoflaan kunnen fietsers via de Waldamkaai en de Bargiebrug de Leiekaai bereiken.

Ook het openbaar vervoer (o.a. lijnen 53, 65, 67 en N4) en in het bijzonder de lijnen 38 en 39 ondervinden hinder door deze werken. Er wordt geen bediening naar de Blaarmeersen voorzien, wel wordt de Jubileumlaan bediend. De Blaarmeersen blijft bereikbaar via de P+R Shuttle Watersportbaan of buslijn 19 vanaf de haltes 'roeivereniging'.

Straten
Nieuwewandeling
Contributiestraat
Jan van Hembysebolwerk