Infoavond over inbraakpreventie en cyberveiligheid te Oosterzele

Tijdens donkere maanden is inbraakpreventie van primordiaal belang. Maar ook het aantal slachtoffers van cybercriminelen neemt toe. Daarom organiseren we op woensdag 13 december een infoavond, waarbij je tips krijgt om je woonst te beveiligen tegen inbrekers en je computer tegen hackers.

Diefstalpreventie

Inbraakbeveiliging

In 2022 werden zo’n 241 inwoners van onze politiezone het slachtoffer van een woninginbraak. 59% van deze inbraken vond plaats in de donkere maanden november, december, januari en februari. Zorgen voor een inbraakveilige woning is dan ook essentieel. Tijdens de infoavond geeft onze diefstalpreventieadviseur concrete tips.

Kan je de infoavond niet bijwonen? Je mag altijd contact opnemen en een afspraak maken met de preventieadviseur. Op het afgesproken tijdstip controleert hij/zij samen met jou het bestaande hang- en sluitwerk op de ramen, deuren, poorten, daken, keldergaten en ventilatieroosters van je huis. Je krijgt ook informatie over hoe je jouw woonst met eenvoudige en goedkope ingrepen beter kan beveiligen.

Cybercriminaliteit

Het fenomeen cybercriminaliteit is aan een sterke opmars bezig. Steeds meer mensen krijgen te maken met computercriminelen, die alsmaar gewiekster te werk gaan. Ze gebruiken sluwe methoden, zoals phishing, om persoonlijke informatie te stelen via nagemaakte websites van bekende banken of bedrijven. Vervolgens kunnen de cybercriminelen geld van je rekening stelen. Ook andere vormen van computercriminaliteit komen tijdens de infoavond uitgebreid aan bod, net als tips om je ertegen te wapenen. 

Programma Oosterzele woensdag 13 december 2023

  • 19u30 Ontvangst
  • 20u00 Intro 
  • 20u05 Cybercrime 
  • 21u05-21u15 Pauze
  • 21u15-22u15 Inbraakpreventie 
  • Waar: GC De Kluize (foyer) - Sportstraat 3, Scheldewindeke

Klik hier voor meer info.