Diefstalpreventieadvies

Onze politiezone werkt mee aan de integrale en geïntegreerde aanpak als antwoord op de inbrakenplagen die ons land sinds jaren teisteren. We voorzien zowel in repressieve acties (zoals gerichte controle) als in de preventieve benadering, zoals informatieverschaffing inzake diefstalpreventieadvies (DPA).

Gratis beveiligingsadvies

Onze specialist komt - op aanvraag - bij je langs voor het verschaffen van een gratis en vrijblijvend anti-diefstal advies.

Wat houdt dit in?

  • Controle van het bestaande hang- en sluitwerk op ramen, deuren, poorten, daken, keldergaten, ventilatieroosters,…
  • Tips om dankzij eenvoudige en goedkope ingrepen een betere beveiliging te bekomen. Voor de meer prijzige maatregelen zijn er vaak overheidspremies te verkrijgen.
  • De beoordeling van de diefstalpreventieadviseur is onafhankelijk en objectief: het staat je achteraf volledig vrij hoe en in welke mate je jouw woning beveiligt tegen inbraken.

Neem gerust contact op met onze preventiedienst op het commissariaat Destelbergen of mail naar pz.rhodeschelde.slb@police.belgium.eu. Je kan het gratis diefstalpreventieadvies ook online aanvragen via dit formulier. (Een papieren formulier afdrukken en vervolgens aan onze preventiedienst bezorgen is ook nog steeds mogelijk: aanvraag diefstalpreventieadvies (pdf, 30 KB))

Het Veilig Thuis Kwartet

Het Veilig Thuis Kwartet werd ontworpen door eerste inspecteur Luc Clerbout en staat boordevol tips om woninginbraken te voorkomen. Inwoners van de politiezone krijgen het Veilig Thuis kwartet bij de aanvraag van diefstalpreventieadvies. Meer informatie en de reportage op AVS vindt u HIER

Diefstalpreventieadviseur - BeSafe@home
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Regio Rhode & Schelde via het contactformulier of telefonisch via 09 363 71 71.