Veilig Surfen : Waarschuwingen om abnormale verbindingen te voorkomen

Google heeft maatregelen aangekondigd om onze persoonlijke gegevens beter te beveiligen. Er zal een waarschuwing worden gegeven in geval van een abnormale verbinding.

Kwaadaardige applicaties of programma's kunnen onze persoonlijke gegevens op verschillende manieren ophalen. Om hieraan het hoofd de bieden, heeft Google ervoor gekozen onze veiligheid te verbeteren wanneer we van zijn diensten gebruikmaken. Google preciseert dat het een waarschuwing zal tonen wanneer op ons account een ernstig veiligheidsprobleem wordt waargenomen. Het is dus niet meer nodig de mails van Google te raadplegen. "Het zal de applicatie zelf zijn die zal melden wanneer een abnormale verbinding werd opgespoord. Het voordeel van die oplossing is dat wanneer u zo'n waarschuwing krijgt, u er zeker van kunt zijn dat ze afkomstig is van Google. Op die manier trapt u niet in de val van valse pagina's die de pagina's van Google nabootsen en waarop u bent terechtgekomen na op een link in een mail te hebben geklikt die zogezegd van Google afkomstig was", preciseert commissaris Olivier Bogaert. Die oplossing wordt momenteel uitgerold en zou begin 2021 voor heel wat gebruikers beschikbaar moeten zijn.

 

Uw verplaatsingen ook beheren

De bescherming van uw opzoekingen is ook een bekommernis van Google. U kunt Google voortaan vragen uw zoekgeschiedenis te wissen en het bewaren ervan te beperken, maar dat is niet alles. Google biedt ook de mogelijkheid om het overzicht van uw verplaatsingen te beheren via de tool 'Je tijdlijn'. "U kunt er alle plaatsen zien die u de laatste dagen bezocht hebt en zelfs meer. Met zijn update maakt Google het mogelijk die plaatsen te wissen. In de instellingen die aan uw account gekoppeld zijn, kunt u ook beslissen de automatische verwijdering van de lokalisatiegegevens te activeren", besluit onze expert.