18-jarige verdachte van twee grijpdiefstallen aangehouden.

Afgelopen zaterdag werd een man van 77 jaar overvallen in de Parkstraat te Vilvoorde. De feiten werden helder gefilmd door de openbare camera’s, waardoor de politie een verdachte snel op het spoor kon komen. Gisteren kon deze verdachte ingerekend worden, hij komt tevens in aanmerking voor andere feiten in de politiezone Rivierenland.

Combi's

De 77-jarige man werd aangesproken door twee jonge mannen in de Parkstraat. Eenmaal het slachtoffer afgeleid was, duwden ze hem op de grond en trokken ze zijn gouden halsketting af alvorens de vlucht te nemen. De man geraakte daarbij licht gewond aan zijn arm. Hij stapte naar huis en belde meteen de politie. 

Link met gelijkaardige feiten in Mechelen

De politiezone Vilvoorde-Machelen startte meteen een onderzoek op basis van het beeldmateriaal van de openbare camera’s in de buurt. Op de beelden zijn de feiten duidelijk te zien en werd een verdachte zeer herkenbaar gefilmd. De beelden werden verspreid naar andere politiezones, wat leidde tot een link met gelijkaardige feiten in de PZ Rivierenland. Aan het station van Nekkerspoel te Mechelen werd diezelfde dag een 81-jarige dame op de grond geduwd en van haar halsketting beroofd.

18-jarige verdachte aangehouden

De verdachte is een 18-jarige jongeman. Hij werd door de collega’s van de PZ Brussel-Hoofdstad Elsene herkend op basis van de verspreidde beelden. Hij werd van zijn vrijheid beroofd en overgedragen aan de politiezone Vilvoorde-Machelen voor verder onderzoek en verhoor. Vandaag werd hij voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Mechelen, die besliste om hem aan te houden. 

Van de andere verdachte ontbreekt momenteel elk spoor

Labels