7e BIN-netwerk officieel actief !

De politiezone Vilvoorde-Machelen verwelkomt 22 nieuwe BIN-leden met de oprichting van het BIN-Kassei. Op 29 maart 2022 werd het BIN-charter ondertekend door burgemeester Hans Bonte, korpschef Erik Bassleer, BIN-gemandateerde Inge Verhulst en de twee BIN-coördinatoren Benito en Tiffany. Samen met de 22 aangesloten leden maken we van de wijk Kassei, een wijk waar het veilig wonen is. Wij wensen ze alvast heel veel succes!

BIN Kassei van l. nr r. Inge, Benito, Hans en Tiffany

BIN staat voor Buurt Informatie Netwerk, een gestructureerd samenwerkingsverband tussen buurtbewoners en de lokale politie. Een BIN heeft tot doel het meldingsgedrag van verdachte handelingen aan de politie te verhogen en zo het onveiligheidgevoel bij de bevolking te verlagen. 

Het BIN Kassei is het 7e BIN-netwerk van de politiezone, naast het BIN Koningslo, BIN Houtem, BIN Peutie, BIN Machelen, BIN Diegem en het BIN voor zelfstandige handelaars.

Woon je in de wijk Kassei en wens je lid te worden van het BIN?  Stuur dan een email naar PZ.VIMA.preventie@police.belgium.eu  en vermeld zeker de volgende gegevens : naam, voornaam, straat, huisnummer, gsm-nummer en email of gebruik het aansluitingsformulier.

Heb je vragen omtrent een buurtinformatienetwerk of wens je samen met een aantal buren een BIN op te starten in jouw wijk? Neem dan contact op met de criminaliteitspreventiecel van de lokale politie: PZ.Vima.Preventie@police.belgium.eu of 02 255 72 29.

Lees hier meer over de werking van onze BIN-netwerken.