Verdachte van diefstallen uit tuinhuizen gevat.

Op dinsdag 1 november verspreidde de politiezone Vilvoorde-Machelen een BIN bericht naar de inwoners van Machelen, met de vraag om na te kijken of niets gestolen werd uit hun tuinhuis. De oproep kwam er nadat een 50-jarige verdachte door de politie aangetroffen werd, in het bezit van een aantal gestolen goederen.

Pictogram aanhouding verdachte

De politiezone Vilvoorde-Machelen voerde al enige tijd een onderzoek naar een verdacht voertuig, dat enkele weken geleden in beeld kwam naar aanleiding van een reeks diefstallen uit tuinhuizen. Het ging om een bestelwagen waarvan de bestuurder mogelijks in aanmerking kwam voor de diefstallen. 

De bestelwagen en de bestuurder werden in de nacht van 31 oktober op 1 november door een patrouille van de politiezone VIMA aangetroffen en onderworpen aan een controle. In het voertuig werden verschillende gestolen voorwerpen aangetroffen, zoals tuingereedschap, elektrisch gereedschap, fietsen, etc. Via het BIN-netwerk van de gemeente Machelen werd een oproep gelanceerd naar slachtoffers om zich kenbaar te maken. Er werd daarbij specifiek gevraagd om nazicht in de tuinhuizen. Naar aanleiding van het bericht kwamen verschillende slachtoffers zich melden. De feiten werden gepleegd in de nacht van 30 op 31 oktober en van 31 oktober op 1 november.

De verdachte, een man van 50 jaar, bekende de feiten en werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter die zijn aanhouding bevestigde. 

 

Labels