Hoe doe ik aangifte?

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Werd je portefeuille gestolen of ben je ze kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Dit kan bij je eigen wijkcommissariaat, maar ook in de gemeente waar het misdrijf werd gepleegd. Daarnaast kan je ook online aangifte doen via Police On Web.

Proces-verbaal

Als je aangifte doet in een commissariaat zal een politieambtenaar je klacht noteren in een proces-verbaal. Een proces-verbaal is een document waarin de politie alle nuttige informatie over het misdrijf beschrijft. Dit document bezorgt de politie aan het parket voor verder onderzoek. Vraag steeds naar het nummer van je proces-verbaal om de zaak te kunnen opvolgen en vraag ook welk parket (van welk arrondissement) precies bevoegd is.

Nadat je klacht hebt ingediend, start het parket met een strafonderzoek.

E-loket | Police On Web

Onderstaande misdrijven kan je ook online via Police On Web aangeven:

  • Fietsdiefstal
  • Bromfietsdiefstal
  • Winkeldiefstal
  • Diverse beschadigingen (behalve beschadigingen aan voertuigen)
  • Graffiti

Door de coronacrisis is dit digitaal loket tijdelijk uitgebreid met een aantal misdrijven, zodat je nu ook die feiten online kan aangeven.

Let op! Dit loket kan echter enkel gebruikt worden voor niet-dringende aangiften. Bovendien moet je er rekening mee houden dat de verwerking van deze aangifte enkele weken kan duren.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 266 61 11.