Ik ben iets kwijt, wat nu?

Aangifte 

We raden je aan om aangifte te doen van het verlies van je persoonlijke bezittingen.

Als je in Gent woont kan dat in één van onze commissariaten of aan de permanente onthaalbalie van het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12 - 9000 Gent).

Als je niet in Gent woont, moet je niet opnieuw naar Gent komen en kan deze aangifte ook bij de politie van je woonplaats gebeuren.

Album gevonden en verloren voorwerpen

Een overzicht van de gevonden en verloren voorwerpen die bij onze diensten werden binnengebracht, vind je terug in het fotoalbum Gevonden voorwerpen op onze Facebook-pagina. Neem dus zeker een kijkje in ons fotoalbum. Let op: je hebt hiervoor wel zelf een Facebook-account nodig.

Gevonden?

Als de eigenaar van een gevonden voorwerp gekend is en in Gent woont, wordt die door onze dienst Gevonden en Verloren Voorwerpen gecontacteerd.

Indien de eigenaar niet in Gent is ingeschreven, wordt het voorwerp opgestuurd naar de politiezone van de woonplaats van de eigenaar. Zij zorgen dan voor de verdere afhandeling.

Gevonden voorwerpen met onbekende eigenaar worden gedurende 6 maanden bijgehouden op de dienst Gevonden en Verloren Voorwerpen van Politiezone Gent. Je kan een beschrijving van het verloren voorwerp doormailen aan de dienst Gevonden en Verloren Voorwerpen via GevondenVoorwerpen.Gent@police.belgium.eu. Aan de hand van je omschrijving kan men dan nagaan of je voorwerp reeds gevonden is. Je kan hen ook telefonisch contacteren of zelf ter plaatse een kijkje gaan nemen.

Voorwerpen afhalen?

Dit kan bij de Dienst Gevonden en Verloren Voorwerpen van Politiezone Gent.

Fiets kwijt?

Wat doe je als je fiets verdwenen is? Misschien is hij gestolen, maar hij kan ook 'ontruimd' zijn. In beide gevallen is snel handelen de boodschap.

Regelmatig worden er foto's van teruggevonden fietsen gepost in het fotoalbum "Fiets zoekt eigenaar" op de Facebook-pagina van Politie Gent. Neem dus zeker een kijkje.
Let op: je hebt hiervoor wel zelf een Facebook-account nodig.

Alle nuttige info vind je hier.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 266 61 11.