Bommetjes en vuurwerk verknallen jaarovergang in Gent

Net als in enkele andere steden hadden ook in Gent sommigen een vreemde manier om de jaarovergang te “vieren”. Het eerste deel van de avond/nacht was zeer woelig met verschillende meldingen van bommetjes/vuurwerk.

2023 vuurwerk

Vuurwerk op zich is en blijft iets gevaarlijks waarbij de nodige richtlijnen gevolgd moeten worden om het voor iedereen veilig te houden. Elk jaar vallen er immers gewonden door onvoorzichtigheid met vuurwerk.

Dat er dus op een bepaald moment vuurpijlen moedwillig gericht werden naar hulpdiensten, voertuigen en huizen is dan ook onbegrijpelijk. Ook enkele bushokjes zijn vernield door een gevaarlijke combinatie van benzine en vuurwerk. Het is een klein mirakel dat er niet meer gewonden gevallen zijn. Er werden 24 personen aangehouden en 31 GAS-boetes uitgeschreven voor het bezit of gebruik van vuurwerk/bommetjes buiten de toegestane uren.

Gelukkig waren er ook omstaanders die het nieuwe jaar wel op een fijne manier wilden inzetten en een poging deden om de vandalen op andere gedachten te brengen en erger te voorkomen. Een moedige actie waarvoor we deze personen graag willen bedanken. Onze nieuwjaarsboodschap blijft dan ook nog steeds dezelfde: “Op naar een jaar van verbondenheid en samenwerking voor een veilig 2023”.