Resultaten verkeerscontroles Hemelvaartweekend

Tijdens het Hemelvaartweekend organiseerde Politie Gent enkele verkeerscontroles. Een aantal van de resultaten hebben we gebundeld in een overzicht.

Op donderdag 26 mei 2022 organiseerde de Verkeersdienst van Politie Gent tussen 15.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole op de John F. Kennedylaan en de Deinsesteenweg. Sommige bestuurders namen de ‘vaart’ in Hemelvaart wel heel letterlijk. Op de Kennedylaan is de maximumsnelheid 90 km/u. Hier werden 646 voertuigen gecontroleerd waarvan er 100 in overtreding waren (15,48%). Eén rijbewijs werd ingetrokken van een bestuurder die aan 154 km/u de controle voorbij raasde. Een andere opmerkelijke passant was een Nederlandse ambulance die zonder patiënt en niet prioritair maar liefst 146 km/u reed. De bestuurder had zijn rijbewijs bovendien niet op zak.

De controle verplaatste zich daarna naar de Deinsesteenweg waar een maximumsnelheid van 70 km/u geldt. Ook hier vond een bestuurder het nodig om 154 km/u te rijden. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. In totaal werden hier 490 voertuigen gecontroleerd waarvan er 156 te snel reden (31,84 %).

Controle alcohol en drugs Nieuw Gent 26/05

Dezelfde dag controleerde het Commissariaat Nieuw Gent op alcohol en drugs in het verkeer op de Kortrijksesteenweg en de Corneel Heymanslaan. Deze actie vond plaats tussen 19.30 en 04.00 uur. 5 bestuurders bliezen ‘Alarm’, hun rijbewijs werd voor 3 uur ingehouden. Zes bestuurders bliezen ‘Positief’. Van twee van hen werd het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. De vier anderen moesten hun rijbewijs 6 uur inleveren. Daarnaast werden nog 3 speekseltesten afgenomen waarvan er één positief was voor cocaïne en THC (cannabis). Het rijbewijs van de bestuurder werd ingetrokken voor 15 dagen. Daarnaast werden nog twee andere verkeersinbreuken vastgesteld.

Alcoholcontrole Overpoort 28/05

Zaterdagochtend was het de beurt aan onze Verkeersdienst om een alcoholcontrole te doen in de buurt van de Overpoort tussen 4.30 en 12.30 uur. Er werden samples afgenomen bij 62 bestuurders. Twee van hen hadden uiteindelijk een positieve ademtest en moesten hun rijbewijs voor 6 uur afgeven. Eén bestuurder blies ‘Alarm’ en was zijn rijbewijs voor 3 uur kwijt. Van de vijf speekseltesten die werden afgenomen was geen enkele positief. Daarnaast werden nog 16 andere verkeersinbreuken vastgesteld o.a. voor het niet dragen van de gordel, het negeren van het verkeersbord C31a (verboden links af te slaan) en gebruik van de gsm.

Labels