Start wielerseizoen met de Omloop Het Nieuwsblad

Morgen, zaterdag 2 maart 2019, is het opnieuw zover: dan start het Vlaamse wielerseizoen met de traditionele openingskoers de Omloop het Nieuwsblad. Voor het vierde jaar op rij start de Omloop op de site voor het ICC Gent en het SMAK. De officieuze start is voorzien omstreeks 11.35 uur op de Emile Clauslaan, de officiële start op de Hundelgemsesteenweg. De aankomst ligt in het centrum van Ninove.

Dames en heren

Om 11.35 uur beginnen de elite heren aan hun 200km lange rit doorheen het Vlaamse landschap. Ze krijgen onderweg 13 hellingen en 9 kasseistroken voor de wielen gegooid. Omstreeks 16.30 uur worden ze verwacht in Ninove.

De start van de vrouwen is tien minuten na de mannen voorzien (dus om 11.45 uur), op dezelfde locatie (Emile Clauslaan – Gent). De vrouwen krijgen dit jaar 10 hellingen en 5 kasseistroken voorgeschoteld. In totaal zullen zij 123km fietsen op Vlaamse wegen. Omstreeks 15.20 uur worden ze verwacht in Ninove.

Het volledige parcours van de mannen vind je hier, dat van de dames hier.

Verkeersmaatregelen

Om dit Vlaamse wielerfeest in goede banen te leiden, zijn een aantal verkeersmaatregelen noodzakelijk. In verschillende straten in de onmiddellijke omgeving van de start geldt een parkeerverbod. Bepaalde straten zullen zelfs volledig verkeersvrij gemaakt worden. Gelieve de aanwezige verkeersborden goed in het oog te houden en hier rekening mee te houden.

Bereikbaarheid

Op de website van het evenement vind je een aantal tips om zaterdag op een vlotte manier tot in Gent te geraken. Koning Auto laat je beter thuis.

Leuk extraatje

Net zoals vorig jaar vindt de teampresentatie plaats in het Gentse Kuipke. De toegang tot de Floraliënhal en ’t Kuipke is volledig gratis voor alle wielerfans. Je kan dus de voorstelling van de teams bij zowel de elite mannen als elite vrouwen gratis bijwonen.

Meer informatie hierover vind je hier.

Meer informatie

Voor nog meer informatie over de Omloop Het Nieuwsblad kan je terecht op de officiële website.