Uw politie altijd nabij - de missie, visie en waarden van Politiezone Gent

Onze missie, visie en waarden verwoorden kernachtig welke waarden wij hoog in het vaandel dragen, welke dienstverlening wij willen bieden en hoe we dit aanpakken. Alles wordt samengevat onder de slogan 'Uw politie altijd nabij'.

Politie ... Voor de meesten een algemeen begrip maar niet langer voor de inwoners en bezoekers van Gent. Voortaan wil de politie in Gent met de slogan 'Uw politie altijd nabij' tonen waar zij dagelijks voor staat.

Een woordje uitleg....

Uw politie?

Wij willen een politie zijn voor alle inwoners en bezoekers van Gent: student, vreemdeling, toerist, zelfstandige, holebi, kraker, organisator, jongere, senior, skater, fietser, autobestuurder, werkloze, illegaal, prostituee,...

De mensen vinden ons terug op verschillende manieren: als balie-inspecteur, motard, 'Draak', rechercheur, consulent, burgermedewerker, misdrijfanalist, hulpagent in het wijkzorgteam,… Zo trachten we rekening te houden met de noden en wensen.

We zijn aanwezig op verschillende plaatsen: aan de Graslei bij de dagjestoeristen, op de Blaarmeersen voor de zonnekloppers, bij de fuivers in de Overpoortstraat, in het voetbalstadion voor de supporters, bij de buurtbewoners, zowel in het Miljoenenkwartier als in de Brugse Poort, op straat of bij iemand thuis, in het gerechtsgebouw, op een feest in de buurt, bij een officieel evenement met onze harmonie,...

We zijn er voor een slachtoffer van een inbraak, een betrokkene in een verkeersongeval, een getuige van verkeersagressie en ook wanneer iemand verdacht wordt.

De 'anonieme' politie wordt voor de bevolking 'uw politie' door de naam van de medewerker bij wie men terecht kan of die geholpen heeft.

Altijd?

Ons noodnummer 101 en ons vast onthaalpunt aan de Antonius Triestlaan garanderen 24 op 24 uur bereikbaarheid.
Op straat, tijdens een vergadering, op patrouille zijn we aanspreekbaar. We zijn er steeds indien men ons nodig heeft en wanneer we nodig zijn.

Nabij?

Door het commissariaat en via de buurtinspecteur zijn we aanwezig in de buurt. We willen zoveel als mogelijk en binnen onze wettelijke opdrachten inspelen op de noden en behoeften van onze inwoners.
Als het dringend is, zijn we er snel. Minder dringende zaken pakken we ook aan en binnen een redelijke termijn.

Meer uitleg, vind je hier.